WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wide Marren Boppe
Wide Marren, di 16 juny 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De 'Meren' gemeentefamilie wordt per 1 -1-2016 verrijkt met Gooise Meren, maar De Friese Meren valt op 1 juli af. Het wordt 'De Fryske Marren'. Met verstrekkende gevolgen.

Ook te beluisteren en te bekijken!

Vooralsnog houdt Wijdemeren (Wide Marren?) stand. Gemeente De Friese Meren wijzigt haar naam per 1 juli in De Fryske Marren. Dus gaat het gemeentehuis een kleine week dicht om in de computersystemen en op tal van andere plaatsen de naam aan te passen. Even niet overlijden of geboren worden daar. Niet op reis want de paspoortproduktie hikt even.
Zowel in Webwereld als in Binnenlands Bestuur wordt de gang van zaken helder belicht. Wilt u het nog even naluisteren, dan kan dat in het Frysk op de website van Omrop Fryslan. Ook staat daar een video met een interview met burgers en o.a. boargemaster Arie Aalberts.

berichten WebWereld en BinnenLands Bestuur

Op WebWereld stond een link naar dit bericht op Omroep Friesland (pardon, Omrop Fryslan). Klik op de link en verbaas u. De titel van de pagina luidt:

Gemeentehûs ticht fanwege wizigjen namme yn De Fryske Marren

De gebruikelijke Cookies waarschuwing verschijnt ook direct:

Wy brûke cookies op dizze site om de brûkersûnderfining te ferbetterjen.
Klik op “Ferbergje dizze melding” om fierder te gean.

Helemaal genieten wordt het als u linksonder op die pagina op het schattige symbooltje (Harkje) klikt met uw geluid aan. De Friese tekst wordt hardop voorgelezen.!!!


Uit Binnenlands Bestuur van 16 juni 2015

Gemeentehuis dicht door naamsverandering

Het gemeentehuis van De Friese Meren gaat een week dicht vanwege een naamsverandering naar De Fryske Marren. Het gemeentehuis heeft een week nodig om de wijziging in het computersysteem door te voeren.

Het gemeentehuis van De Friese Meren gaat een aantal werkdagen dicht vanwege een naamsverandering. Per 1 juli heet de gemeente De Fryske Marren. Het gemeentehuis heeft van 26 juni tot en met 1 juli nodig om de wijzigingen in het computersystemen door te voeren.

Gesloten

Per 1 juli 2015 gebruikt de gemeente haar nieuwe naam De Fryske Marren, na een politiek besluit in april 2014. 'Om de naamswijziging in onze computersystemen te verwerken is het noodzakelijk dat het gemeentehuis en de servicepunten een paar dagen dicht gaan. Ook is het aanvragen van reisdocumenten tijdelijk niet mogelijk. Wij vragen daarvoor uw begrip', zo meldt de gemeente op de officiële website.

Geen vrij

Een woordvoerder van de gemeente laat aan Binnenlands Bestuur weten dat de ambtenaren geen vrij hebben. 'De pc's werken en telefoons werken. Medewerkers krijgen dus geen vrij, maar burgers kunnen een aantal dagen niet terecht bij de gemeente, omdat er op ICT-gebied aanpassingen gedaan worden waardoor de systemen tijdelijk niet werken.'

Noodgevallen

De gemeente is vanaf 26 juni tot en met 1 juli deels gesloten en telefonisch ook niet bereikbaar. 'We zijn vrijdag 26 juni 's ochtends nog open maar daarna pas op 1 juli weer open. Geboortes en overledenen moeten achtereenvolgend binnen 3 en 6 dagen worden doorgegeven. Dat knelt op maandag. Daarom is er die dag tussen 13.00 en 14.00 uur de tijd voor noodgevallen.'

Gemeentecode

De overgang naar de nieuwe naam zorgt ervoor dat de website en de e-mailadressen van de gemeente en medewerkers van de gemeente veranderen. De rest van de adressen en contactgegevens blijven hetzelfde. 'De e-mailadressen zijn het probleem niet', aldus de woordvoerder. 'De reden dat we gesloten is de gemeentecode die wordt veranderd in de ICT-systemen.' Die gemeentecode zit vervlochten in vele administraties.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
Webw./Binn. Best.
foto
---
auteurs
RJ/WW/BB
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief