WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Schillen: Willem Degekamp
Kortenhoef, di 4 augustus 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Tialda Hoogeveen legt op de website van de Gooi en Eemlander het verborgen leven van Willem Degekamp bloot. Hij was schillenboer voor hij 41 jaar voor de klas stond.

Wildeboerschool

Willem Degekamp is een bekende Kortenhoever. Generaties hebben bij hem in de klas gezeten. Eerst op de tweeklassige Wildeboerschool bij het kerkje op de Kortenhoefsedijk. Later, toen Den Haag besloot dat dergelijke dorpsschooltjes moesten verdwijnen, ging Willem nog vijftien jaar voor de klas van de Curtevenneschool staan tot zijn pensioen op 30 juni 2011.


Meester Willem met een Meester Willem protest T-shirt aan.


De protestdemonstratie bij het krieken van de dag.

Turbulent

Die laatste jaren gingen niet ongemerkt voor Meester Willem voorbij. In 2007 werd Meester Willem op 1 januari pardoes op non-actief gezet door de Stichting Primair, omdat hij zijn administratie niet had bijgewerkt. En dat terwijl ouders en leerlingen in Kortenhoef met hem wegliepen. Er ontstond een ware volksopstand met demonstraties in de vroege ochtend voor het huis van Meester Willem en aandacht in de landelijke pers. Ook Youtube werd ingezet als wapen om de politiek, die zich volledig afzijdig hield van het conflict, te overtuigen. Er werd door ouders een website opgezet en er werden T-shirts gedrukt die overal in het dorp opdoken. Op 27 januari gaf de Stichting Primair eindelijk toe aan de druk en werd de non-activiteit van Meester Willem opgeheven. Het hele verhaal is in geuren en kleuren te vinden in ons WWK Dossier Meester Willem.


Protest op het schoolplein in januari 2007.

Schillenboer

Op de website van de G&E staat vandaag een artikel, geschreven door Tialda Hoogeveen, een andere bekende inwoner van Kortenhoef, over de onbekende jaren dat Willem Degekamp nog schillenboer in Kortenhoef was en het plezier waarmee hij aan die tijd terugdenkt.

bron
WWK/G&E
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief