WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Alstublieft, mevrouw
Kortenhoef, wo 22 oktober 2014 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Morgen verschijnt het boek 'Alstublieft, mevrouw' geschreven door Tialda Hoogeveen uit Kortenhoef bij uitgeverij Thomas Rap.

Op 23 oktober 2014 verschijnt bij Uitgeverij Thomas Rap ' Alstublieft, mevrouw!' Een geschiedenis van de Nederlandse dienstmeisjes. Nog niet zo heel lang geleden hadden veel huishoudens in Nederland een dienstmeisje. De meisjes woonden in, en stonden dus dag en nacht paraat. Meestal bleef het niet bij huishoudelijke taken alleen: niet zelden nam ‘het dienstje’ ook de opvoeding van de kinderen voor haar rekening.

Journaliste Tialda Hoogeveen sprak met zeven voormalige dienstmeiden. Dames op leeftijd, van wie enkele ouder dan negentig jaar, vertrouwden haar hun verhaal toe: waaruit het werk bestond, tegen welke problemen ze aanliepen, hoe de verhoudingen lagen en hoe die gaandeweg begonnen te verschuiven. Van het verhaal van een jong meisje dat in de jaren twintig door haar ouders
op pad werd gestuurd om de kost te verdienen tot het verhaal van een vrouw die zelfs in de roerige jaren zestig nog als dienstmeid aan de kost moest komen.

In Alstublieft, mevrouw! vertelt Tialda Hoogeveen de meeslepende geschiedenis van de Nederlandse dienstmeisjes. Als freelancejournaliste schreef Tialda Hoogeveen al meerdere levensverhalen. Zij werkt onder meer voor Ouders van Nu, National Geographic Magazine en Schrijven Magazine.

ISBN 978 94 004 0239 3│ paperback │ 256 pag. │ ca. €16,90 │verschijnt 23-10-2014 │ verschijnt ook als e-book.

Auteursfoto: Keke Keukelaar │ omslagontwerp: b’IJ Barbara

bron
Thomas Rap
foto
Keke Keukelaar
auteur
Thomas Rap/RJ
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief