WIJDEMEERSE WEBKRANT
SV: Einde van soap in Zicht?
's-Graveland, vr 17 oktober 2008

In een persbericht spreekt het college van B en W uit dat er op 30 oktober een raadsvoorstel ligt dat een einde moet maken aan de discussie van tien jaar.

Twee keer eerder kwam het woord "akkoord" in de kwestie SV over de lippen van het college. Op 26 september jongstleden en eind mei van dit jaar. Deze keer staat er nog het woordje "mogelijk" voor. Drie maal is scheepsrecht?

Dossier Kleedruimte SV 's-Graveland

persbericht

Mogelijk akkoord SV 's-Graveland

Burgemeester en wethouders van Wijdemeren stellen de raad voor om op 30 oktober akkoord te gaan met een voorstel voor de realisering van een nieuwe kleedaccommodatie voor de SV 's-Graveland (SV) en daartoe een aanvullend krediet van € 37.500,- beschikbaar te stellen.

Intensief onderhandeld

Aan dit raadsvoorstel zijn intensieve onderhandelingen tussen college en SV voorafgegaan. Uitgangspunten voor beide partijen waren:

  • het elimineren van bouw- en beheerrisico's voor de SV;
  • een door de SV opgerichte stichting als opdrachtgever van en regisseur tijdens de bouw;
  • voor de gemeente geen andere risico's dan een eventueel BTW-risico.

Creatief ontwerp

De nu overeengekomen variant is een door de SV uitgewerkte oplossing voor een ruimte van 438 m2, minder dan de aanvankelijk door de SV beoogde 486 m2. In dit aangepaste ontwerp wordt, door creatief ruimte- en materiaalgebruik, intensiever gebruik gemaakt van de beschikbare ruimte. Ruimtes worden bijvoorbeeld flexibel inzetbaar door toepassing van rolluiken in plaats van muren. Hierdoor kan extra ruimte worden gecreëerd voor materiaalopslag. Ook komen er 30 lockers, waardoor functioneler gebruik gemaakt kan worden van twee van de acht kleedkamers.

Financiën

De gemeenteraad heeft op 12 december 2007 een bedrag van € 330.000,- beschikbaar gesteld voor de realisatie van de nieuwe kleedaccommodatie. De SV draagt een bedrag bij van € 31.500,- in geld en arbeid. Bouwbedrijf Schipper, het bedrijf dat de kleedaccommodatie al tegen een scherpe, concurrerende prijs bouwt, sponsort een extra bedrag van € 5000,-. Alles opgeteld een bedrag van € 366.500,-. De kosten van het project bedragen € 404.000,-. De raad wordt nu gevraagd om het verschil, € 37.500,-, als aanvullend krediet beschikbaar te stellen, bovenop het al eerder beschikbaar gestelde bedrag van € 330.000,-.

In 2009 klaar

Als de raad op 30 oktober akkoord gaat met dit collegevoorstel komt er een einde aan een langdurig onderhandelingsproces van bijna tien jaar. SV en gemeente hebben tijdens dat proces, vanuit niet altijd overeenkomende belangen, soms op het scherp van de snede met elkaar onderhandeld. Het college ziet met dit voorstel een goede mogelijkheid om de tegenstellingen uit het verleden op te ruimen en in gezamenlijkheid te streven naar het realiseren van een goede en mooie kleedaccommodatie voor de SV. De nieuwe accommodatie kan dan in de zomer van 2009 gereed zijn.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
12 gr.
windkr. 4