WIJDEMEERSE WEBKRANT
Akkoord Kleedruimte SV
's-Graveland, vr 26 september 2008

Wethouder Lorjé deelde in de raad mee dat er op hoofdlijnen een akkoord is tussen de SV 's-Graveland, de gemeente en Schipper Bouw over de kleedruimte.

Ultimatum

In het vragenhalfuur stelden Ben Steenvoorden (PvdA) en Theo Reijn (CDA) vragen over de stand van zaken met betrekking tot de nieuwbouw van kleed ruimte voor de SV 's-Graveland. De raad stelde indertijd een ultimatum aan het college van 1 oktober, de datum waarop het college de kwestie opgelost moet hebben. Steenvoorden: "Is er een akkoord? Zijn alle kosten nu duidelijk? Is er rekening gehouden met tegenvallers? Zijn er meerdere offertes aangevraagd?"

Akkoord bereikt


Wim Lorjé: "Er is een akkoord bereikt!"

Met trots meldde wethouder Wim Lorjé dat er gistermiddag in een laatste gesprek een akkoord op hoofdlijnen was bereikt tussen de gemeente, de SV en Schipper Bouw. "Iedereen is tevreden." Er volgen nu nog wat technische besprekingen. Het gebouw zal voldoen aan het bouwbesluit (regelgeving waaraan ieder gebouw moet voldoen) en aan de eisen van de KNVB. Er wordt gebouwd op basis van de tekeningen van de SV van mei jongstleden. Er is geen tweede offerte aangevraagd vanwege de tijdsdruk.

Dudelijkheid


Ben Steenvoorden: "Ik wil duidelijkheid!!"

Ben Steenvoorden (PvdA) was niet geheel tevredengesteld, gezien de eerdere ervaringen met uitspraken van het college in deze zaak. "U zegt nu niets nieuws. Ik heb andere dingen gehoord. Ik wil duidelijkheid!!" : vond hij. "Is er echt een akkoord?" "Ja. Op hoofdlijnen." :was het antwoord van de wethouder. "Er komt dit jaar nog een vorstel naar de raad. Op 1 mei kan er gebouwd worden." : aldus Lorjé. Ook René Voigt (DBW) checkte het toch nog maar even. "Zijn echt alle partijen akkoord?" "Ja." : was het bondige antwoord van wethouder Lorjé. Voigt: "Klopt het dat Schipper Bouw de tekening niet had gezien voor afgelopen middag?" Ook die vraag werd bevestigend door de wethouder beantwoord.


René Voigt: "Even goed in de camera kijken."

Extra raad

Theo Reijn (CDA) mengde zich in de discussie. "Voor het CDA is het heel simpel. De wethouder heeft beloofd om op 1 oktober de zaak opgelost te hebben. Daar houden wij hem aan, anders heeft hij een probleem." Er werd afgesproken om een extra raad, kort na het begin van oktober, te beleggen om de zaak af te kaarten en een besluit te nemen.

Dossier SV 's-Graveland

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
stralend
18 gr.
windkr. 2