Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Krakeelakker: vervolg

Wijdemeren, 24 december 2002. Omdat de gemeente wil afwachten wat een hoger beroep bij de Raad van State oplevert in de zaak van De Krakeelakker, hebben de omwonenden op hun beurt een kort geding aangespannen tegen de gemeente. Zij willen nu actie.

De Krakeelakker had een aflevering van de twintigste woonark gepland voor januari en er zijn er nog twee in aanbouw. De bouw van de twee arken is gestopt. De gemeente heeft De Krakeelakker gevraagd om de twintigste woonark niet af te meren in de haven. Henk de Kloet verklaart in de Gooi van afgelopen maandag dat hij begrijpt dat de gemeente moet handhaven, nadat de rechter dit in zijn uitspraak heeft vastgelegd. Hij vindt echter dat de buurt geen rekening houdt met de privé-belangen van de eigenaren van De Krakeelakker.

Gerard Scholten, die namens de buurtbewoners het woord voert, ziet de zaak anders. Volgens hem betekent de uitspraak van de rechter niet alleen dat de twintigste woonark niet afgemeerd mag worden en de gemeente het Hoger Beroep bij de Raad van State mag afwachten. Hij stelt dat de gemeente nu moet optreden tegen de in zijn ogen "illegale" woonarken. Het kort geding is door de bewoners aangespannen om het college van B&W aan te sporen tot handhaving nu  in plaats van het Hoger Beroep afwachten.

De Krakeelakker is de voormalige jachthaven van raadslid Henk de Kloet (DB) en zijn broer Bert. Omdat de jachthaven indertijd in de knoei kwam met milieuvergunningen en parkeerproblemen van de bezoekers, besloten de broers de Kloet er een woonarkenhaven van te maken. Tevens wilden zij er twee huizen op bouwen. Toen daarvoor de bouwvergunning werd geweigerd besloot De Krakeelakker meer woonarken in de haven te leggen als compensatie. Vanaf dat moment is de explosieve verhouding in de buurt naar nog grotere hoogten gestegen.

Het dossier kent een ruim gesorteerde voorgeschiedenis. Daarin bijv. een onderzoek van de ombudsman van Amsterdam, die concludeerde dat het college onzorgvuldig handelde. Een uitspraak van een rechter uit Amsterdam die de Krakeelakker in het gelijk stelde toen het over parkeerplaatsen ging. En wethouder Co de Kloet die in een ingezonden brief de vloer aanveegde met de ombudsman en met de Gooi- en Eemlander. In totaal zijn er ruim veertig pages te vinden op deze site die gaan over dit dossier. Het meest recent was de inspraak van Ellen Scholtes tijdens de raadsvergadering van vorige week, die namens de bewoners van de woonarken sprak.

Als u de zaak nog eens wil nalezen, dan kunt u met de zoekfunctie de pagina's vinden.


Reacties

Het Wijdemeerse weer: Grijs, nattig, 9 graden
Meer weer? Klik hier. 
Auteur: Rik Jungmann Foto's: - Bron: Gooi- en Eemlander
Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...