WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wachtgeldregeling Zagt
Nederhorst den Berg, do 7 juli 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De VVD stelde vragen over de wachtgeldregeling van een niet met name genoemde wethouder. Het Weekblad Wijdemeren onthulde gisteren dat het om Gert Zagt gaat.

De Brief van het college, die op de website van de gemeente te vinden is, geeft antwoord op de vragen van de VVD. De bedragen worden daarin gespecificeerd. Ook wordt bevestigd dat de wethouder voldoet aan de sollicitatieplicht en alle regels op grond waarvan hij aanspraak kan maken op de wachtgeldregeling.

In het Weekblad Wijdemeren (WW) van gisteren (blz. 6 Politiek) geeft Herman Stuijver een kort overzicht van de regeling. Ook geeft Gert Zagt in dat stuk aan dat hij recht heeft op dat wachtgeld, ook al omdat hij in zijn wethoudersperiode "weinig tijd heeft kunnen besteden aan zijn bedrijf en daardoor flink heeft moeten interen". Hij stelt dat hij recht heeft op het wachtgeld volgens vaste afspraken (de wettelijke regeling), maar ook omdat, zoals hij zegt: "Ik heb vier jaar lang dag en nacht gewerkt voor de gemeente, dan is een financiële compensatie niet meer dan terecht.".

J.W. Schermerhorn uit Nederhorst den Berg las het stuk in het WW en reageerde er gisteren op in onderstaande ingezonden brief naar de WWK.

ingezonden brief

Reactie op: Weekblad Wijdemeren, Wachtgeld voor ex-wethouder.

Zagtgeldregeling : Regeling voor oud “zelfbenoemd succesvol” wethouder financiën, die als zelfstanding ondernemer z’n broek niet kan ophouden en daarom gebruik maakt van een wachtgeldregeling op kosten van de belasting betalende inwoners om het zelf gecreëerd ondernemersverlies te compenseren.

Ok, dus je bent ondernemer en verdient je geld met handel in fourage, vleespakketten, fokvee, caravanstalling, interieurbouw en verhuurd ruimtes aan therapeutische instellingen. Vervolgens besluit je om wethouder financiën te worden met alle ondernemersrisico’s van dien om je na de verkiezingsnederlaag van Dorpsbelangen en 4 jaar wethouderschap te beroepen op wachtgeld omdat je je bedrijf hebt laten verslonzen. Iets wat overigens met een beetje creatief boekhouden ook zo voorgespiegeld kan worden, maar dat terzijde.

Elke weldenkende ondernemer die zich in deze situatie bevindt weet wat ‘m te doen staat. Herpakken, focus op de corebusiness en alle randzaken en verliesgevende posten elimineren. Niets van dat alles.

De heer Zagt parkeert zichzelf na de verkiezingen als fractielid van Dorpsbelangen in de oppositie voor 500,- euro netto per maand, gaat die wachtgeld regeling schaamteloos uitzitten op kosten van de belasting betalende inwoners , laat de Dorpsbelangen kiezer in de steek en splits zich af door “De Lokale Partij” op te richten. U weet wel, de truc die de DENK fractie ook heeft toegepast als voormalig gekozen leden van de PVDA.  Niemand zit erop te wachten maar je kan jezelf uiteindelijk fractievoorzitter noemen. Status dingetje. 

Ik noem dat kiezersbedrog en vraag me als ondernemer dan af, “Wat is je plan”? Doe je een stapje terug om aan een rendabele onderneming te werken of ga je de komende raadsperiode met wachtgeld vanuit de oppositie lawaai maken, aan de handrem trekken, wethouders schofferen en beschuldigen van graaien om over de rug van anderen DLP op de kaart te zetten? Zieltjes winnen om bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen een gooi naar het wethouderschap te doen vanwege de inkomsten? Ik snap er niks van. Heb toch echt woorden gelezen op de website van DLP gelezen als integer , betrouwbaar, inventief , bescheiden en beleefd.

We gaan het allemaal horen en meemaken. Schiet me nog 1 ding te binnen . Vrijdag 22 juli is de eerste algemene ledenvergadering  van DLP voor leden en niet leden bij Fractievoorzitter Zagt thuis . Er is een BBQ voor de aanwezigen, maar in het daglicht van het bovenstaande verhaal wil ik u de slotzin van de uitnodiging niet onthouden “natuurlijk is alles gratis; wel staat er een melkbus waar u een donatie in kunt doen “.

J.W. Schermerhorn
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief