WIJDEMEERSE WEBKRANT
Plastic inzamelen?
Ankeveen, zo 7 februari 2010

Patrick Kreuning zag op TV dat plastic inzamelen duurder is dan achteraf scheiden. En hij las dat de GAD plastic gaat inzamelen. Tja.

ingezonden brief

Ook de plastic container? Of aparte zakken?

Het lijken mooie plannen van de GAD, maar het brengt nogal wat kosten met zich mee. Ten eerste moeten er weer nieuwe bakken dan wel zakken komen, er moeten extra ritten gereden worden dus ook extra personeelinzet en wie weet nog extra wagens ook.

Van de week was toevallig op tv een verslag van de afvalstoffendienst in Limburg, welke een machine had om dit afval te scheiden en het bleek dat dat twee maal goedkoper was en voor de burgers minder rompslomp meebrengt. Goedkoper en nauwkeuriger qua afvalscheiding.

Wat wordt het volgende plan van de GAD? Iedereen een eigen glasbak of container voor chemisch afval? Een bak voor je ijzer? Overigens kreeg ik in het verleden al een brief thuis over een papiercontainer die ik zou krijgen, daar ik in een van de flatjes woon aan de Herenweg zou dat een gemeenschappelijke container worden. Nu, ruim een jaar later is die nog niet waargenomen.

Daarnaast bracht ik in het verleden wel het oud papier naar dierenasiel crailo. Die sparen dat op voor een nieuw kattenonderkomen, tenminste een aantal jaar terug wel. Daar ik echter niet meer in Hilversum werk kom ik zelden in de buurt van crailo en om nu met een grote doos of zak oud-papier op je fietsje te zitten gaat net iets te ver.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
4 gr.
windkr. 3