WIJDEMEERSE WEBKRANT
Plastic-inzameling
Wijdemeren, za 6 februari 2010

Alle huishoudens in Gooi en Vechtstreek ontvangen binnenkort een informatiepakket over de inzameling van plastic.

persbericht

Huishoudens ontvangen informatiepakket over plastic inzameling

Alle huishoudens in Gooi en Vechtstreek ontvangen binnenkort een informatiepakket over plastic.

Het pakket bevat informatie die huishoudens nodig hebben ter voorbereiding van de huis-aan-huis inzameling van huishoudelijk plastic verpakkingsafval, die vanaf maart in de regio van start gaat. Houd uw brievenbus dus goed in de gaten!

Wat zit er in het infopakket?

In het pakket zitten twaalf verzamelzakken waar huishoudens hun lege plastic verpakkingen in moeten doen. Deze plastic zakken worden vanaf maart huis-aan-huis opgehaald. In het informatiepakket zit ook een inzamelkalender met de inzameldagen, een overzicht van wat wel en niet tot plastic verpakkingsafval behoort en een folder.

De Gewestelijke Afvalstoffen Dienst (GAD), die de plasticinzameling coördineert, hoopt met het informatiepakket de inwoners te helpen en te motiveren om hun plastic verpakkingsafval apart te houden. Het infopakket sluit aan op de landelijke Plastic Heroes campagne, waarmee de plasticinzameling wordt gepromoot.

Plastic is geen afval, maar grondstof: lever het in!

Gescheiden inzameling van plastic verpakkingsmateriaal is beter voor het milieu dan het wegdoen met het restafval: het plastic wordt gerecycled, restafval wordt verbrand.

Gescheiden inzameling van plastic verpakkingsmateriaal is beter voor het milieu. De recycling van plastic afval levert de grondstof op voor nieuwe plastic verpakkingen. Maar ook voor de productie van andere artikelen zoals vloerbedekking, tennisballen, automaterialen, golfballen en fleecekleding.
Het scheiden aan de bron van plastic verpakkingsafval past uitstekend in het beleid van de GAD. In de regio wordt al 54% van al het afval gescheiden ingezameld voor recycling en hergebruik.

Plastic wordt vanaf maart één keer per vier weken opgehaald. Inwoners die buiten de inzameldag in hun gemeente van hun plastic af willen, kunnen hun plastic naar het scheidingsstation brengen. Vanaf april of mei komen er op diverse locaties in de regio ook verzamelcontainers te staan, waar men het plastic naartoe kan brengen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
4 gr.
windkr. 3