WIJDEMEERSE WEBKRANT
RTVU is suggestief
Loosdrecht, zo 16 maart 2008

Wim van Oudheusden vindt dat RTVU een misleidend item maakte over het verdiepingenplan. De persleiding komt niet bovengronds over de Vecht volgens hem.


Wim van Oudheusden

Wim van Oudheusden was fractievoorzitter van de PvdA in Loosdrecht, tot de herindeling. Daarna was hij statenlid voor de PvdA in Noord-Holland. Onlangs werd hij door de huidige fractievoorzitter van de PvdA in Wijdemeren, Kees Bosdijk gekapitteld. Bosdijk meende dat Van Oudheusden na zijn vertrek uit de staten van Noord-Holland geen recht van spreken meer had omdat hij na zijn vertrek uit de staten geen deskundigheid meer had inzake het verdiepingenplan.

Dossier Verdiepingenplan

ingezonden brief

Wie belazert HIER nu weer de kluit?

Terwijl dijkgraaf de Bondt van AGV stellig beweert in de Gooi&Eemlander, dat  het "om een relatief onschuldige ingreep gaat: een buis onder de Vecht en de wegen door, waarvan je haast niets ziet." (einde citaat), laat RTVU zeer suggestief een bovengrondse leiding zien bij Abcoude.

De tekst daarbij is evenzeer misleidend en luidt: "Zoiets als deze leiding bij Abcoude" (einde citaat). Waar zijn de media mee bezig? Met inwoners misleiden door hun kijkcijfers zo op te schroeven? Met impliciet politiek te bedrijven en meningen te beinvloeden tegen de broodnodige investeringen om de toekomstige recreatie te redden van een langzame maar gewisse ondergang in Loosdrecht? 

Het gaat al jaren bergaf en straks nog meer als er niet wordt voldaan aan het schoonmaken van het water. De jachthavens slibben al tientallen jaren dichter en dichter. Nu biedt AGV 10 miljoen cadeau en wil een deel van Wijdemeren dit niet aanvaarden uit angstige onderbuikgevoelens (de kerk zakt weg, eilanden verdwijnen, hoeg boeggolven doen schepen zinken).

En de pers laat alleen nog méér angstbeelden zien.

Beste mensen, laat je toch niet zo bang maken! Besef nou eens dat de media ook garen spinnen bij hogere kijkcijfers; laat je verstand niet wegcijferen door dat soort mediaspelletjes!

Wim van Oudheusden
Loosdrecht

bron
ing. brief
foto
Douwe v. Essen
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
9 gr.
windkr. 3