WIJDEMEERSE WEBKRANT
TV Wijdemeren start op 22/3
Wijdemeren, zo 16 maart 2008

De eerste uitzending van TV Wijdemeren wordt op zaterdag 22 maart om 19.30 uur uitgezonden.

Afgelopen donderdag werd bekend dat 's-Gravelander Hans Hagen de Woutertje Pieterse Prijs 2008 won. Hagens boek, geïllustreerd door Philip Hopman, versloeg 130 andere inzendingen. Aan de Woutertje Pieterse Prijs is een bedrag van 15.000 euro verbonden. In februari werden Hans en Monique Hagen in België genomineerd voor De Gouden Uil, de Belgische tegenhanger van de Gouden Griffel.

persbericht

Eerste uitzending TV Wijdemeren zaterdag 22 maart
Interview met schrijversduo Hans en Monique Hagen en compilatie BMOL concert

De eerste uitzending van TV Wijdemeren wordt op zaterdag 22 maart om 19.30 uur uitgezonden. Schrijversduo Hans en Monique Hagen vertellen over hun boek Van mij en van jou . Dit poezieboek voor kinderen is genomineerd voor de Gouden Uil. Verder zendt TV Wijderen een compilatie uit van het jaarlijkse BMOL-voorjaarsconcert.


Monique en Hans Hagen uit 's-Graveland.

Eindredacteur en presentatrice Esther Hartenberg is trots op het eerste resultaat. ,,Televisie maken is tijdrovend. Met ons team van vrijwilligers hebben we een gevarieerd programma kunnen maken. Zo maken we in het item 'Wijdemeerse Woef' kennis met het Spaanse zwerfhondje Rosy, die in Kortenhoef een nieuw thuis heeft gevonden.''

Het programma is een aaneenschakeling van interviews en korte items. In het item 'De Dag Van Morgen' belt Esther onverwacht aan bij de Nieuw-Loosdrechtse familie Wever aan de Ruysdaellaan. Oudste zoon Thomas is druk bezig met de voorbereidingen voor zijn 18e verjaardagsfeest. Hoe ziet zijn 'dag van morgen' eruit?

Naast deze korte items kunt u kijken naar een langere reportage over de fototentoonstelling 'Moleneind' die op 23 en 24 februari werd gehouden in Het Kraaienest in Kortenhoef. Als klap op de vuurpijl zendt TV Wijdemeren een compilatie uit van het jaarlijkse BMOL-voorjaarsconcert.

Esther Hartenberg is benieuwd naar de reacties op deze eerste uitzending. ,,Ik hoop natuurlijk dat alle Wijdemeerders gaan kijken en dat het een groot succes wordt! Want, hoe vaak zien mensen zichzelf of hun buren op tv?''

TV Wijdemeren is te ontvangen op via kanaal 45 of 663,25 MHz van het Casema kabelnet. Op dit moment is de redactie alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de tweede uitzending. Deze staat in april gepland. Meer informatie is te vinden op www.tvwijdemeren.nl . TV Wijdemeren is onderdeel van de Aros mediagroep. Op de radio is de Aros mediagroep actief met de zender You FM.

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
9 gr.
windkr. 3