WIJDEMEERSE WEBKRANT
Verdiepingen op RTVU
Loenen, za 15 maart 2008

Gisteren zond RTV Utrecht een interview uit met Ton Fransen (oud baggeraar en Loenenaar) en Albert Moens de gedeputeerde van Noord-Holland.

U vindt de interviews, een item in UNieuws van gisteren, op de website van RTV Utrecht. (Mediaplayer. Geen directe link naar het item, dus met de pijltjes onder het beeld een aantal keren snel vooruit spoelen.)

Het gaat in de beide interviews over de overlast die Loenen kan krijgen van het zand dat uit de verdiepingen in de Loosdrechtse Plassen per pijpleiding naar het Amsterdam-Rijnkanaal geperst wordt. Daar komt een enorme zandopslag.

Ton Fransen, inwoner van Loenen en oud-baggeraar, vreest dat de persleiding enkele jaren het beschermd dorpsgezicht van Nieuwersluis zal verpesten. Bovendien is hij er bang voor dat bij stevige wind het zand uit het zanddepot aan het Amsterdam-Rijn Kanaal in de nieuwe wijk Cronenborg in Loenen voor flinke overlast zal zorgen.

Gedeputeerde Albert Moens geeft in het interview toe dat er op een aantal plekken overlast zal zijn, maar zegt toe om die overlast met alle middelen te zullen beperken. De Loosdrechtse Plassen moeten nu eenmaal schoon gemaakt worden en daar moeten we wat voor over hebben vindt Moens.

Dossier Verdiepingen

bron
RTV Utrecht
foto
RTV Utrecht
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
10 gr.
windkr. 2