WIJDEMEERSE WEBKRANT
Bouw Dorpscentrum start
Oud Loosdrecht, di 11 maart 2008

In oktober wordt begonnen met de bouw van het Dorpscentrum Oud Loosdrecht. In 2011 moet het centrum er staan.

Als het centrum gebouwd is zullen er zestig appartementen, zes grote woningkavels, 2000 vierkante meter winkels en driehonderd vierkante meter horeca gerealiseerd zijn. Vanwege de problemen met Ruud van der Wurf, die weigert zijn grond af te staan voor de bouw, zal begonnen worden met dat deel van het doprscentrum waarvan de grond geheel beschikbaar is. Intussen moet de door de gemeente gestarte onteigeningsprocedure er toe leiden dat later het tweede deel, inclusief de grond van Van der Wurf, bebouwd kan worden.

In januari kwam er een rapport beschikbaar dat zorgelijk was over de levensvatbaarheid van de winkels in het dorpscentrum. Projectleider Jeroen Wolbrink van de gemeente deelt dat pessimisme niet. Hij constateert dat er grote belangstelling is voor de winkels, ook vanuit landelijke winkelketens.

Honderden zandauto's

Komend najaar wordt begonnen met de aanleg van de Tweede Heul en zal het zand aangevoerd worden voor de landtong die onderdeel is van het dorpscentrum. Beide operaties zullen voor flink wat overlast zorgen. Voor de Tweede Heul moet de Oud Loosdrechtsedijk doorsneden worden. Het zand zal worden aangevoerd over de weg door enkele honderden zandauto's.

Dossier Dorpscentrum

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
8 gr.
windkr. 6