WIJDEMEERSE WEBKRANT
De Tweede Heul komt!
Oud Loosdrecht , vr 1 juni 2007

De Heul is een zeer smalle verbinding tussen de Vuntusplas en de Loosdrechtse Plassen. B en W stellen voor om geld vrij te maken voor de Tweede Heul.

Het is altijd spannend om de Heul te passeren. Er zit een bocht in waardoor niet te zien is of er een tegenligger aankomt. Als dat zo is, dan is het passen, meten, duwen en trekken om elkaar te kunnen passeren. Met de Tweede Heul komt aan die situatie een eind. De ene Heul wordt heen en de andere terug.

persbericht

Geld voor aanleg Tweede Heul

Burgemeester en wethouders stellen de raad voor € 460.000,- ter beschikking te stellen voor de aanleg van een tweede verbinding tussen de Eerste Plas en de Vuntusplas, de tweede Heul.

Momenteel is er slechts één verbinding (de Heul). Deze is echter zo smal dat schepen elkaar niet kunnen passeren. Tegemoetkomend verkeer moet op elkaar wachten en dat veroorzaakt lange wachttijden en irritatie bij watersporters. Met de aanleg van de Tweede Heul wordt gekozen voor een extra verbinding die de doorstroom bevordert. De nieuwe verbinding krijgt dezelfde breedte als de bestaande en er wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd.

Het oplossen van dit watersportknooppunt wordt mogelijk gemaakt door de aanstaande nieuwbouw van het Dorpscentrum Oud-Loosdrecht. Dit plan omvat de aanleg van een haven, een pier, ligplaatsen, appartementen, horeca en andere voorzieningen, herstel van de relatie met het water, parkeergelegenheid en een plein. De nieuwe vaarverbinding versterkt de water- en recreatiefunctie van dit gebied. De omliggende openbare ruimte - de doorgaande weg, naastgelegen trottoirs en aankleding daarvan - wordt vernieuwd.

De Tweede Heul moet klaar zijn voor het begin van de bouw van het Dorpscentrum. Aangezien de eerste werkzaamheden voor het Dorpscentrum vlak na de zomer van 2008 starten, moet de aanleg van de Tweede Heul zo snel mogelijk beginnen. Wanneer alle vergunningen geregeld zijn en de subsidies rond, start de aanleg in het voorjaar van 2008. De aanleg duurt ongeveer drie maanden. Om de overlast te beperken wordt geprobeerd het werk buiten het watersportseizoen uit te voeren.

De aanleg van de Tweede Heul kon niet worden opgenomen in de exploitatie van het Dorpscentrum. Daarom is externe financiering (subsidies) noodzakelijk. De totale kosten van de aanleg bedragen ruim € 1,1 miljoen, ex. BTW. Er is voor een bedrag van ruim € 660.000 aan subsidies aangevraagd. De gemeenteraad besluit op 5 juli of het resterende bedrag van € 460.000 wordt vrijgemaakt uit de reserve 'reconstructie Oud-Loosdrechtsedijk'.

bron
persbericht
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 3