WIJDEMEERSE WEBKRANT
Milieujaarverslag 2006
Wijdemeren, vr 1 juni 2007

Het Milieujaarverslag 2006 wordt op 5 juli ter kennisname aangeboden aan de gemeenteraad. Het is een verantwoording van het door B en W gevoerde milieubeleid.

persbericht

Milieujaarverslag 2006: 85% 'naleefgedrag'

Het Milieujaarverslag 2006 van de gemeente Wijdemeren is door B&W vastgesteld en wordt op 5 juli ter kennisname aangeboden aan de gemeenteraad. Het jaarverslag is een jaarlijkse verantwoording van het door B&W gevoerde milieubeleid. Tegelijk met de aanbieding aan de raad wordt het verslag aan de inspectie van VROM aangeboden.

Het verslag bestaat uit twee delen. Het eerste deel beschrijft behaalde resultaten van het milieuprogramma 2006. Achtereenvolgens worden de personele bezetting, milieubeleid, overige milieutaken, vergunningverlening bodem, inzameling huishoudelijk afval en het gemeentelijk rioleringsplan besproken.

De gemeente voldeed in 2005 nog voor 93% aan de gestelde criteria voor de handhaving van het milieubeleid. Uit een evaluatie in opdracht van de provincie Noord-Holland blijkt dat de gemeente daar in 2006 voor 100% aan voldoet.

Deel twee geeft een overzicht van de handhavingactiviteiten. In 2006 werden295 bedrijfscontroles uitgevoerd: 241 reguliere, 43 hercontroles en 11 controles naar aanleiding van 32 klachten. Opvallend en verassend is de constatering dat er sprake is van een 'naleefgedrag' van circa 85%. Dat wil zeggen dat tijdens de eerste controles van de bedrijven in Wijdemeren 85% voldoet aan de voorschriften waarop gecontroleerd is.

Het Milieujaarverslag 2006 is vanaf heden in te zien op de website van de gemeente: www.Wijdemeren.nl

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 3