WIJDEMEERSE WEBKRANT
Dorpscentrum: Doorgaan
Oud Loosdrecht, vr 11 januari 2008

In de commissie van afgelopen woensdag werd gesproken over de winkelstand in het nieuwe dorpscentrum van Oud Loosdrecht.

Een adviesbureau deed onderzoek naar de mogelijkheden om in het te bouwen dorpscentrum een levendige winkelstand te vestigen en in stand te houden. De conclusie van dat rapport was niet erg positief over die mogelijkheden. Het advies was dan ook om minder winkels te bouwen en meer woningen.

Somber rapport

Vandaag schrijft Hans van Keken over de commissie in de G&E. Het doel van het dorpscentrum is om levendigheid terug te brengen in Oud Loosdrecht. Portefeuillehouder burgemeester Don Bijl, gesteund door de commissie, bleef echter optimistisch, ondanks het sombere rapport. Het college houdt vast aan de bouw van het aantal geplande vierkante meters winkelruimte. Hoe die bezet moeten worden is nog niet geheel duidelijk. Er zullen geen kantoren van makelaars en reisbureaus in moeten komen, want die bevorderen geen levendigheid. Winkels voor de dagelijkse behoeften kunnen op die plek het hoofd niet boven water houden, volgens het adviesbureau.

Subsidie? Stoppen?

Jan Pieneman (CDA) en Michiel van Balen (VVD) opperden om de huur te subsidiëren. Burgemeester Bijl zag daar echter niets in. Andere fracties blijven hopen op de vestiging van horeca en detailhandel, met een "taai positieve" instelling, zoals Rieks Karsemeijer (PvdA) het verwoordde. Het enige tegengeluid kwam van René Voigt (DBW), die zich liet overtuigen door het rapport en zich daarom afvroeg of Wijdemeren wel door moet gaan met het dorpscentrum Oud Loosdrecht. Hij vreest dat het erg saai kan worden in het centrum. Burgemeester Don Bijl bleef optimistisch. Hij hoopt dat watersportondernemers zich in het centrum zullen vestigen, die "staan te trappelen".

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt, regen
9 gr.
windkr. 3