WIJDEMEERSE WEBKRANT
Trio Burlesco in Het Jagthuis
Horstermeer, vr 11 januari 2008

Op 27 januari kunt u het Trio Burlesco horen in Het Jagthuis in de Horstermeer. Het trio bestaat uit klarinet, piano en cello.

persbericht

Concert door jong,
zeer bevlogen klarinettrio in Het Jagthuis

Wanneer u Trio Burlesco hoort wilt u meer! Klarinettist Arno Stoffelsma, celliste Saskia Plagge en pianiste Cathelijne Noorland spelen samen alsof ze nooit anders hebben gedaan.

27 januari kunt u er getuige van zijn in Het Jagthuis. Het Trio werd in 2004 opgericht en sleepte sindsdien al een aantal prijzen in de wacht. Dit voorjaar dingen ze mee naar de Vriendenkransprijs van het Concertgebouw. Voor het concert in Het Jagthuis heeft Trio Burlesco een zeer boeiend, niet alledaags programma samengesteld: u krijgt naast de klarinetsonate van Francis Poulenc de klarinettrio's te horen van Louise Farrenc, Theo Loevendie en Jurriaan Andriessen.

Voorafgaand aan dit concert is het mogelijk een wandeling te maken door de Horstermeerpolder. Wanneer u zich om 14 uur bij Het Jagthuis meldt, ontvangt u een routebeschrijving en toelichting van de wandeling die ongeveer een uur duurt. In de pauze wordt bij de thee een huisgebakken koek geserveerd waar de doorgewinterde concertbezoeker inmiddels naar uitkijkt. Reserveren (16 euro per kaart) kan per e-mail via stal at jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer). Aanvang 15.30 uur op zondagmiddag 27 januari.

Volledig programma 27 januari 2008

Louise Farrenc (1804-1875)
Trio in Es op.44 (1861)

  1. Andante - Allegro Moderato
  2. Adagio
  3. Menuetto (Allegro)
  4. Finale (Allegro)

Francis Poulenc (1899-1963)
Sonate (1962)

  1. Allegro tristamente
  2. Romanza
  3. Allegro con fuoco

pauze

Theo Loevendie (1930)
Lerchen Trio  (1992)    

Jurriaan Andriessen (1925-1996)
Trio (1965)

  1. Allegro Molto
  2. Elegie (Lento molto sostenuto)
  3. Fuga e Rondo (Allegro)

Trio Burlesco

Trio Burlesco werd begin 2004 opgericht door Saskia Plagge (cello), Arno Stoffelsma (klarinet) en Cathelijne Noorland (piano). Zowel Saskia als Arno speelden al enige tijd samen met Cathelijne toen ze op het idee kwamen een trio te vormen. Zij wonnen een plek in de concertserie "Het Debuut", wat hen in 2006 naar de belangrijke zalen in Nederland leidde. Het repertoire voor klarinettrio lijkt op het eerste gezicht niet groot, maar naast de bekende werken van bijvoorbeeld Beethoven en Brahms bestaat er een aanzienlijk aantal interessante werken van minder bekende componisten. Trio Burlesco richt zich daarnaast op hedendaags Nederlands repertoire. In dit kader heeft de jonge getalenteerde componist Max Knigge voor hen een stuk gecomponeerd.

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt, regen
9 gr.
windkr. 3