WIJDEMEERSE WEBKRANT
Open brief aan Kees Bosdijk
Wijdemeren, vr 22 februari 2008

Putter steekt PvdA fractievoorzitter Kees Bosdijk een hart onder de riem. De starters zullen hem dankbaar zijn als hij het CDA weerstaat en woningen voor hen regelt.

ingezonden bericht

Open brief aan Kees Bosdijk

Beste Kees,

Nog niet zo lang geleden noteerde ik van jou een schot voor de boeg en sprak de vrees uit dat je het kanon gauw weer zou opbergen. Ik ben bang dat ik gelijk krijg en dat wil ik eigenlijk niet.

Vijftig procent betaalbare woningen in het bouwplan Overmeer-Zuid eiste je moedig als een PvdA voorwaarde, omdat je, net zoals ik, weet dat starters en jongeren er bij elk bouwplan bekaaid vanaf komen. Je kreeg zo'n beetje de hele politiek over je heen met als absoluut dieptepunt de schaamteloze reactie van het CDA, je coalitiepartner en de beste vrienden van de projectontwikkelaars in verleden en heden.

Het is me niet helemaal duidelijk of je dat kanon inderdaad hebt opgeborgen of dat je bezig bent je stelling in stand te houden, maar wat ik wel weet is dat je zo'n beetje de enige hoop bent van die starters en jongeren want van de rest van je collega-raadsleden, inclusief Dorpsbelangen Wijdemeren, heb je niets te verwachten.

Ik schrijf je deze brief om je een hart onder de riem te steken en om je een advies te geven.

Er is in Nederland op het ogenblik een bikkelharde strijd gaande om de woningbouwverenigingen zo ver te krijgen hun opgepotte miljarden nu eindelijk eens aan woningbouw te besteden. Daar, maar ook elders liggen er mogelijkheden om jouw eis te kunnen realiseren. Waar een wil is, is een weg. Laat je niets wijsmaken, en laat je vooral niet van de wijs brengen. Het is o zo makkelijk een gedurfd plan te torpederen in plaats van je nek uit te steken.

Je hebt als coalitiepartner natuurlijk nog een ander wapen. Je kunt met scherp schieten door van je eis een breekpunt in die coalitie te maken . Dat lijkt vergezocht, maar het gaat om de levensbelangen van een groot gedeelte van je aanhang. Dat zou zo'n opstelling volledig rechtvaardigen. Samen met je eigen wethouder in het dagelijks bestuur kun je een vuist maken, waarmee je zo hard op tafel kunt slaan dat heel Wijdemeren je hoort.

Laat je vooral niet overbluffen door de wijze waarop het CDA je heeft behandeld. Ze hebben je afgeschilderd als een halve idioot, een nitwit, een winnaar van zieltjes. Daar zou ik maar eens goed over nadenken.

Altijd zijn wij gewiekst bestolen
En zijn ons oren aangenaaid
't Wordt tijd dat nou es onverholen
De rollen worden omgedraaid.
( Jaap van de Merwe )

Putter
bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
11 gr.
windkr. 4