WIJDEMEERSE WEBKRANT
CDA wast PvdA de Oren
Wijdemeren, vr 22 februari 2008

In de commissievergadering maakte CDA raadslid Theo Reijn korte metten met de brief van de PvdA over sociale woningbouw in Nederhorst.


Theo Reijn: Frontale aanval op Kees Bosdijk (PvdA).

Op de website van het CDA wordt het debat over de brief van de PvdA nog eens flink over gedaan, waarbij het zeer opvalt dat het CDA haar coalitiepartner PvdA keihard de oren wast.


Kees Bosdijk (PvdA)

Enkele citaten van de CDA website:

De kop boven het stuk luidt:

PvdA-eis 50% sociale woningbouw Sportvelden blijkt loze kretologie.

De inleiding:

Van de keiharde randvoorwaarden die coalitiegenoot PvdA in een brief stelden, bleef in de commissie Ruimte & Economie niets over. Volgens CDA-er Theo Reijn was het goedkoop scoren met randvoorwaarden die niet haalbaar en deels niet wenselijk zijn. PvdA-voorman Kees Bosdijk slikte alle grote woorden in, maar de randvoorwaarden bleven wonderwel op tafel.

Daarmee gaf Bosdijk aan niet echt door te hebben wat hij zelf vertelde en weinig op te hebben met evenwichtige bouwprogramma's waar jong en oud in Wijdemeren baat bij hebben.

en:

Nadat Bosdijk zijn eigen brief volledig onderuit had gehaald, dacht CDA-er Reijn dat daarmee de 'randvoorwaarden' van tafel waren. Dat bleek dus niet zo. Tot drie keer toe herhaalde Theo Reijn zijn vraag of de brief van tafel was. Toen telkens bleek dat dit niet zo was, wilde Reijn er nog wel een inhoudelijke discussie over voeren.

en:

Maar met de onrealistische eisen - die vandaag door de PvdA zijn teruggetrokken - blijft het wel goedkoop scoren.

De conclusie aan het eind van het stuk:

Toch wat geleerd?

In ieder geval heeft het heftige debat toch nog wat opgeleverd. We weten nu in ieder geval dat je brieven van de PvdA niet al te serieus moet nemen. En zeker niet als het een brief op poten is, want die worden door de eigen fractievoorzitter direct door midden gezaagd.

Ruzie in de coalitie?

De ongekend harde taal van het CDA naar coalitiepartner PvdA is opvallend en is in jaren niet vertoond in Wijdemeren. Is het de persoonlijke invulling van het nieuwe raadslid Theo Reijn, of is het een nieuwe lijn van het CDA om zich meer te profileren? Of zit het niet lekker in de grote coalitie van CDA, VVD, PvdA en GL? De tijd zal het leren.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik JUngmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
11 gr.
windkr. 3