WIJDEMEERSE WEBKRANT
Sypesteyn zoekt Geld
Nieuw Loosdrecht , vr 22 februari 2008

Kasteel-Museum Sypesteyn in Nieuw Loosdrecht is op zoek naar geld voor de exploitatie en wil het imago verbeteren.

Imago

In een stuk van Hans van Keken in de G&E van gisteren worden Yvonne Siemons en Hans Apeldoorn geinterviewd. Beiden zijn actief in de promotie van Sypesteyn. Zij erkennen dat het imago van Syspesteyn wel wat verbeterd zou kunnen worden, al vinden zij dat het niet zo suffig is als hier en daar wel wordt gedacht. De eerste tekenen van een nieuw elan zijn volgens hen al waarneembaar.

Activiteiten

Zo zijn er al een aantal activiteiten gepland voor de komende tijd. Op 6 april komt er een dienstenveiling. Het voormalige restaurant De Schtutse zal weer verpacht worden. Er wordt een lap grond naast het kasteel verkocht om er een woning op te bouwen. Er zal een vrijwilligersdag georganiseerd worden. En er komt een terras naast het kasteel dat voor horecadoeleinden gebruikt gaat worden. Er zijn al aanmeldingen voor de dienstenveiling, zoals een rondvlucht, het laten maken van een schilderij of een rit in een oldtimer. Apeldoorn: "Iedereen die wat wil laten veilen is van harte welkom."

Subsidie

Musea hebben het moeilijk. De bezoekersaantallen lopen terug. Om Sypesteyn goed draaiend te kunnen houden is er per jaar rond de twee ton nodig. De subsidie uit Noord-Holland is minder dan toen het kasteel nog onder Utrecht viel, al wordt dat langzaam beter.

Sypesteyn heeft zowel de collectie porselein, oude meubelen, klokken, harnassen en schilderijen, als de prachtige tuin te bieden aan bezoekers.

Klik hier voor een video van de WWK over Sypesteyn.

bron
G&E
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
11 gr.
windkr. 3