WIJDEMEERSE WEBKRANT
Geen overleg, jammer
Loosdrecht, do 21 februari 2008

Wim van Oudheusden vindt het jammer dat er niet met de provincie overlegd kon worden over de datum van de inloopavond c.q. de dorpsavond.

Dossier Verdiepingenplan

ingezonden brief

Jammer, dat er over onze hoofden heen een strijd is ontketend; als de burgemeester al niet met de provincie over zoiets eenvoudigs als een tijdstip voor een inloop informatieavond wil overleggen en dan zelfs in de pers kolen op het vuur gooit, dat er van de provincie toch geen medewerking te verwachten valt, is dat een zwak punt.

Probleem is, dat hij niet onpartijdig is, omdat het verdiepingenplan niet bij de wethouder milieu ligt, maar bij de burgervader. Daardoor kon hij geen bruggen slaan tussen tegenstanders in College en raad en kwam hij in deze splagaat terecht.

Verder is van belang, dat hoewel het anders lijkt in de media, er geen sprake meer is van democratische besluiten, die zijn bij Waternet (waarom lezen we daar geen enkel woord over wie voor en wie tegen waren?), gemeenteraad en provinciale staten allang genomen. Het gaat alleen nog om beinvloeding van de wijze van uitvoerin. U kunt dus niet volstaan met een "wie benne teuge", maar met zeer stevige liefst nieuwe schriftelijke argumenten moeten komen. Ongeveer alles is er nu wel over gezegd en meegewogen in genoemde democratische processen.

Ik denk dat ik weet waarom met name lokale politiek zich roert. Zij kunnen stemmen winnen.

De reden waarom onze democratisch gekozen Waternet politici in de luwte blijven. Een miskenning van hun macht en reden tot opheffen van waterschappen?

Overigens ben ik benieuwd naar de reactie van onze "deskundigen" uit de raad :-)

Wim van Oudheusden
Loosdrecht

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
8 gr.
windkr. 4