WIJDEMEERSE WEBKRANT
Moens: Opening Wijdemeren
Loosdrecht, vr 22 februari 2008

Gedeputeerde Moens heeft het alternatieve plan van Wijdemeren voor de verdiepingen laten onderzoeken. Het kan. Wijdemeren moet nu weer meedoen.

De provincie hield gisterenavond de inloopavond over het omstreden verdiepingenplan. Tijdens die avond verklaarde gedeputeerde Albert Moens dat hij het alternatieve plan van Wijdemeren had laten onderzoeken. Het blijkt uitvoerbaar, maar duurder en tijdrovender dan het provinciale plan.

In het provinciale plan worden er een aantal diepe putten gezogen waarin het slib zou moeten bezinken. In het Wijdemeerse alternatief worden de putten minder diep, maar over een groter oppervlak aangebracht. Bovendien wordt d.m.v. onderzuigen het zand onder de bodem weggezogen, waardoor de bodem van de plas daalt, waardoor windwervelingen minder vat op het slib op de bodem krijgt en de plas helder blijft.

Albert Moens wil met Wijdemeren over het alternatieve plan praten, op voorwaarde dat Wijdemeren dan ook bereid is om één van de twee plannen uit te voeren.

De avond werd druk bezocht. Soms werd er heftig gereageerd en werden beschuldigingen aan het adres van de gedeputeerde geuit dat er gegevens werden achtergehouden en dat het alleen maar om de opbrengst van het zand ging. Die werden door Moens van de hand gewezen.

Dossier Verdiepingenplan

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
11 gr.
windkr. 3