WIJDEMEERSE WEBKRANT
Alternatief voor Verdiepingen
Loosdrecht, di 27 februari 2007

Aanstaande donderdag zal Ballast Nedam aan de commissie Ruimte en Economie haar alternatieve plan voor de Loosdrechtse Plassen presenteren.

Alternatief voor Verdiepingen

Donderdagavond om acht uur zal Ballast Nedam-Van Oord een presentatie geven over de alternatieve plannen die het bedrijf heeft ontwikkeld voor het schoonmaken van de Loosdrechtse Plassen. Het plan zou een alternatief moeten zijn voor het omstreden verdiepingenplan waarvan het hoogheemraadschap Amstel Gooi en Vechtstreek uitgaat en dat gesteund wordt door de provincie Noord-Holland.

Aanwijzing boven de markt


Gedeputeerde Albert Moens (GL)

Onlangs gaf gedeputeerde Albert Moens tijdens een raadsvergadering aan dat de provincie in ieder geval het voornemen heeft om Wijdemeren te dwingen om in te stemmen met uitvoering van het verdiepingenplan door middel van een z.g. aanwijzing. Hij liet toen echter de deur op een kier voor een andere methode om de plassen schoon te maken en verklaarde zich bereid om naar het Ballast Nedam alternatief te kijken.

De vergadering van donderdag 1 maart zal ook bijgewoond worden door de wetenschappelijke begeleidingscommissie van de gemeente en deelnemers van het hoogheemraadschap AGV. Na de presentatie en de vragenronde zal de raadscommissie zich uitspreken over de alternatieve plannen.

Aanbesteding

In september 2004 is het hoogheemraadschap voortijdig gestart met een aanbestedingsprocedure voor de uitvoering van het verdiepingenplan. Die procedure is afgebroken. Er zal bekeken moeten worden hoe deze weer zonder problemen opgepakt kan worden.

Enorm dossier

Omdat de kwestie al zo lang voortduurt, is er een enorm dossier opgebouwd. Kijk bijvoorbeeld eens in het bericht van april vorig jaar of tike het woord verdiepingenplan in op de zoekpagina. De kwestie begon al in de voormalige gemeente Loosdrecht, die overigens instemde met medewerking aan het verdiepingenplan. Na de herindeling verzette Wijdemeren zich tegen de uitvoering van het verdiepingenplan.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
6 gr.
windkr. 3