WIJDEMEERSE WEBKRANT
Raad 19 april Deel 1
Wijdemeren, vr 20 april 2007

Primair heeft weer een tekort. Westerveld is overgedragen. Het gemeentehuis komt in Wijdemeren. De rondweg staat op de agenda.

Gisterenavond werd de gemeenteraad gehouden. Er stond weinig op de agenda, dus leek hij snel afgelopen te zijn. Toen Burgemeester Don Bijl voorstelde om als extra punt de reactie van Wijdemeren op de aanwijzing van de provincie over het verdiepingenplan toe te voegen beloofde het toch langer te duren dan eerder verwacht.

Primair

Wethouder Lia Moote deelde mee dat de Stichting Primair weer van zich doet spreken. De Stichting, die het schoolbestuur van een aantal openbare scholen in de regio vormt, waaronder die in Wijdemeren, bleek in 2004 bijna failliet te zijn door te royale uitgaven. De aangesloten gemeenten moesten toen flink in de buidel tasten om de stichting op de been te houden. Naar nu blijkt, zit Primair weer met een tekort Dit tot verrassing van wethouder Moote. Tot voor zeer kort leek alles goed te gaan. Op 4 april kwam, als een donderslag bij heldere hemel, het bericht dat er weer een tekort is. Hoeveel? Dat wist Lia Moote niet. Zij schatte één tot twee ton. Een commissie gaat de zaak onderzoeken.

Westerveld

Tevreden deelde wethouder Wim Lorjé mee dat het voormailge gemeentehuis van 's-Graveland, het buitenhuis Westerveld, nu echt overgedragen is aan de nieuwe eigenaar. En, dat het geld daarvoor op de bankrekening van Wijdemeren staat.

Grenscorrecties

Betske van Henten (CDA) had op 19/4 in de G&E gelezen over drie grenscorrecties waar Wijdemeren mee te maken heeft. Er zou overeenstemming zijn tussen Hilversum en Wijdemeren om sportpark Berestein ('s-Graveland), sportpark Loosdrecht (Loosdrecht) en de grond onder het gemeentehuis (Hilversum) uit te ruilen. "Een fout op een lijstje." :aldus burgemeester Don Bijl. "Dat is er tenonrechte op blijven staan. Het is de krant niet te verwijten dat dat dan gepubliceerd wordt." Het is waar dat Berestein wordt uitgeruld tegen het gemeentehuis. Over sportpark Loosdrecht is geen enkel besluit genomen. Overigens wil Wijdemeren ook graag de Zanderijsluis van Weesp overnemen, om daarmee de toegang tot de Spiegelplas in Nederhorst in eigen handen te krijgen Weesp stemt daarmee in.

Rondweg

René Voigt (DBW) wees op het debat dat op 1 april door Mario Wouters op internet werd aangezwengeld over de verkeersproblemen in 's-Graveland en zijn voorstel om een rondweg aan te leggen. Hij vroeg of aan dit onderwerp aandacht besteed kan worden in een commissievergadering. Met die vraag overviel hij de raad enigszins. Terughoudend werd uiteindelijk toch positief gereageerd op zijn verzoek, zij het pas in de tweede helft van dit jaar, waarbij dan gesproken moet worden over alle aspecten van het verkeer in 's-Graveland. Volgende week, op 23 april wordt er voor aanwonenden een informatieavond gehouden over de komende reconstructie van het Noordereinde. Die staat op zich los van de rondweg, maar heeft er toch wel enigszins verbinding mee.

Vervolg Raad 19-4-2007

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
15 gr.
windkr. 4