WIJDEMEERSE WEBKRANT
Debat over Rondweg op Gang
Wijdemeren, wo 11 april 2007

Mario Wouters en zijn doedom-team hebben flink wat losgemaakt met het voorstel om een rondweg aan te leggen door de polder.

Op 1 april opende Mario Wouters zijn discussieforum www.doedom.com. Hij lanceerde daar het idee om een rondweg aan te leggen tussen Ankeveen en Kortenhoef om de Loodijk (N236) te verbinden met de Vreelandseweg (N201). Daarmee hoopt hij met name het verkeer over het Noorder- en Zuidereinde in 's-Graveland te beteugelen. In wat mindere mate geldt die ontlasting ook voor Nederhorst den Berg, Ankeveen en de Kortenhoefsedijk in Kortenhoef.


Gestippeld: de door Mario Wouters voorgestelde rondweg met aansluitingen op de industrieterreinen De Slenk (Trapgans) en De Boomgaard in Ankeveen en op de Kerklaan in Kortenhoef.

Flink debat

Op het discussieforum wordt flink gedebatteerd over de wenselijkheid van zijn oplossing. Inmidddels zijn er 92 reacties gekomen op zijn voorstel. Enthousiaste reacties van bewoners die blij zijn dat er iemand nu eens de koe bij de hoorns vat, maar ook afkeurende reacties van mensen die erop wijzen dat de weg dwars door beschermd natuurgebied gaat en daarvan gruwen.

Wel bouwen, geen wegen

Enkele deelnemers aan het forum wijzen erop dat er de afgelopen dertig jaar veel is bijgebouwd (Kortenhoef, Kerkelanden, Hilversumse Meent, Mediapark), maar dat de infrastructuur geen gelijke tred heeft gehouden met de toename van het verkeer.

Krugerbocht

Ook de Hilversumse afsluiting van de Krugerbocht komt na jaren weer terug in de discussie. Hilversum sloot de aansluiting van de Bussumergrintweg circa vijfendertig jaar geleden af om de rust in de villawijk Trompenberg te bewaren. Daarmee werd een directe verbinding van Hilversum met Bussum afgesloten. Door de afsluiting werd het drukker op het Noorder- en Zuidereinde in 's-Graveland.

Gemeentebestuur

Vanuit de politiek heeft Kees Bosdijk, de fractievoorzitter van de PvdA, gematigd positief gereageerd op het voorstel van Wouters. In ieder geval raadde hij aan om het plan niet direct af te schieten.

bron
WWK
foto
Mario Wouters
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
18 gr.
windkr. 2