WIJDEMEERSE WEBKRANT
Pleidooi voor Rondweg
Wijdemeren, za 31 maart 2007

Morgen start er een nieuwe Wijdemeerse Website om Wijdemeren wakker schudden. Het eerste plan behelst een rondweg.

Mario Wouters uit Kortenhoef is de woordvoerder van de groep die het Wijdemeerse debat wil aanzwengelen. Hij wil dat er nagedacht wordt over de leefbaarheid van Wijdemeren. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. De politieke partijen zitten volgens de groep teveel vast aan afspraken en regeltjes. "Ik heb het gevoel dat wij met z'n allen een beetje zijn ingeslapen. Alles kabbelt maar rustig door, terwijl ik en velen met mij het idee hebben dat we eens vooruit moeten denken. Ik mis een brede visie." : aldus Wouters in een groot artikel van Herman Stuijver in de lokale bladen van deze week.

Creatief Forum

De website moet een ideeënbank, een creatief forum worden. Zelf heeft Wouters een concreet plan dat hij als eerste wil lanceren. Om de verkeersproblemen in de Horstermeer, Ankeveen en op het Noorder- en Zuidereinde in 's-Graveland op te lossen, pleit Wouters voor een rondweg. Die weg moet de Loodijk verbinden met de Vreelandseweg. De weg moet beginnen bij de afslag Nederhorst op de Vreelandseweg (bij de molen Gabriël). Vandaar wordt de ringdijk van de Horstermeer gevolgd. De weg kruist de Herenweg in Ankeveen in het onbebouwde deel. Vandaar wordt de weg doorgetrokken naar het industrieterrein De Boomgaard, waar hij aansluit op de Loodijk.


Kaartje doedom.com in de WieWatWaar.

Het verkeer hoeft zich niet meer door Ankeveen en 's-Graveland te persen. Ook de Middenweg en de Kortenhoefsedijk worden ontlast, evenals de kern van Ankeveen. De Kortenhoefse Kerklaan wil hij doortrekken in de Kortenhoefse polder tot aan de rondweg om daar een aansluiting te maken.

Zand uit Loosdrecht

Wouters weet ook al waar het zand voor de weg vandaan moet komen. Dat komt natuurlijk uit de verdiepingen die in de Loosdrechtse Plassen gemaakt worden. Zo worden twee vliegen in één klap geslagen.

Wouters en zijn groep zoeken enthousiaste medestanders. "De vastgelopen paden moeten opengebroken worden, dat staat voor mij vast." :aldus Wouters.

Hij roept iedereen op om vanaf morgen te reageren op de website www.doedom.com. Alle andere creatieve ideeën voor de verbetering van Wijdemeren zijn daar ook welkom.

Rondweg Niet Nieuw

Het idee voor een rondweg om 's-Graveland is niet nieuw. Begin jaren zeventig van de vorige eeuw tekende de provincie Noord-Holland een rondweg in het streekplan. Ook die weg verbond de Loodijk met de Vreelandseweg. De gemeente 's-Graveland protesteerde hevig, waarop de weg voorgoed uit het streekplan verdween. Het was de tijd waarin het fenomeen file nog nauwelijks bekend was en de drukte op Noorder- en Zuidereinde een fractie was van nu.

bron
WWW
kaartje
WWW
auteur
Herman Stuijver
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
16 gr.
windkr. 4