Rik Jungmann

---

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Paardenvijgen Loosdrecht Opgeruimd

Wijdemeren, 10 juli 2006

Vanaf deze week gaat een bedrijf uit Groenekan de Loosdrechtse paardenvijgen op de paardrijroute twee keer per week opruimen.

Het afgelopen jaar is er veel gesproken over de paardenpoep in Loosdrecht. Er wordt ook gedacht aan het invoeren van paardenbelasting om de kosten van het bestrijden van de paardenvijgen op de paardenbezitters te verhalen. De aankleding van de paardrijroute en het regelmatig opruimen van de paardenvijgen gaat circa 12.000 euro kosten.

Het vorige college besloot in februari tot de maatregelen die nu genomen worden.

Wat vooraf ging:

Raad over de kadernota 5-6-2006
Paardenpoep valt mee 6-11-2005
Paardenstront op Fietspad 8-2-2005
Paardenbelasting 8-2-2006
Gat in begroting geslagen 12-11-2003
Paardenpoep Aangepakt 7-2-2006
Hondenpoep, ook zoiets 20-2-2005
Paardenpoep in Loosdrecht 31-10-2005

Persbericht

Deze week start schoonmaak paardrijroute in Loosdrecht

Het is zover! Deze week begint firma Agterberg, in opdracht van de gemeente Wijdemeren, met het schoonmaken van aangewezen paardrijroute in Loosdrecht. De firma uit Groenekan ruimt de paardenpoep 2 keer in de week op.

De route voor paarden loopt over de Molenmeent, Rading, Tjalk, Luitgardeweg, Nootweg en de Nieuw-Loosdrechtsedijk tussen de Tjalk en de Molenmeent. De gemeente gaat de route binnenkort ook aanduiden met stickers op de lantaarnpalen. Daarbij komen er driehoekige waarschuwingsborden met in het witte vlak een ruiter. De borden waarschuwen het verkeer voor de aanwezigheid van ruiters en aangespannen paarden op de weg. De gemeente stelt de paardrijroute in omdat verschillende inwoners overlast ondervinden van de paardenvijgen.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Matige wind 25º Naar volgende bericht