Rik Jungmann

Rik Jungmann

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Kinderen aan de Lijn

Wijdemeren, 20 februari 2005. Frank van Rijk moest onlangs zijn kind langdurig schoon schrobben nadat het in een verse hondendrol had getrapt.


De verse aarde die de gemeente twee dagen geleden deponeerde.
Een vrijwel even verse bolus, daar direct door een hond gedeponeerd, klaar om genadeloos toe te slaan.

Nu Frank van Rijk het onderwerp toch aansnijdt.... Bij uw redacteur voor de deur is een smal groenstrookje. Afgelopen twee weken heeft de gemeente de armzalige struikjes verwijderd en er verse aarde voor in de plaats gebracht.

Het was even mogelijk om zonder grote stappen schoon je auto te bereiken. Tot een hond er weer een vrijwel compleet blik hondenvoer deponeerde. Terwijl dat toch ook aan de overkant in een ruime groenstrook kan waar niemand er last van heeft. Maar ja, dan moet je tien meter verder lopen...

Over opruimen van de drol hebben we het dan nog maar even niet. Dat zou natuurlijk ook kunnen, maar dat is zeker teveel gevraagd.

Hoe vaak gebeurde het niet dat zich, net in de auto gezeten, langzaam een penetrante poepgeur verspreidde, waarna alle inzittenden zorgvuldig de schoenzolen inspecteerden om te constateren dat er weer eens een bolus in het groenstrookje had toegeslagen en de mat onder de stront zat.

Ik houd van dieren. Maar sommige baasjes mogen wel wat beter opgevoed worden.

Reactie

Kinderen aan de lijn

Afgelopen zondag was het weer zo’n druilerige dag. Toen de kinderen binnen niet meer te houden waren, zijn we toch maar naar buiten gegaan. Even een stukje lopen. Kunnen ze hun energie wat kwijt. De oudste, over een paar maanden wordt hij drie, wil uiteraard geen handje geven en loopt wat vooruit. De jongste, net één loopt aan het handje. We gaan niet zo snel en voor de oudste natuurlijk te traag.

Zoals gezegd was het geen mooi weer, maar anders hadden ze mooi wat op het speelveldje bij ons in de straat kunnen spelen. Een bal mee en dan lekker even rennen. Door ons langzame tempo viel het mij op dat er een hondendrol lag. Iets beter kijken leerde dat het trapveldje over de hele lengte bezaaid was met drollen. Zelfs direct naast het bordje ‘verboden voor honden’ lag een enorme bolus.

Het was geen mooi weer, dus ik had geen bal bij me en was helemaal niet meer van plan hier te gaan voetballen. Onze oudste liep zo’n 10 meter vooruit, zodat we nog net konden zien hoe hij midden op de stoep in een verse hoop stapte. Ik zal u de details besparen, maar het schoonmaken van beide schoenen was geen onverdeeld genoegen.
Nu heb ik in de krant al eerder een stukje geschreven en dat heeft niets geholpen. Ook anderen hebben zich wel eens aan een artikeltje gezet, b.v. over paardenpoep, maar ook dat heeft geen resultaat opgeleverd. Wat te doen?

Een collega van mij in Haarlemmermeer deed onlangs in de Staatscourant een suggestie. In Ierland had hij een bord gezien met de tekst ‘All dogs not on lead will be shot’ (Loslopende honden worden afgeschoten). Datzelfde zou natuurlijk kunnen gelden voor honden die op de verkeerde plek hun behoefte doen. Laten we dat voor alle huisdieren laten gelden. Dat verlost ons meteen van een heleboel katten. Mijn collega was er nog niet uit of het ook voor paarden zou moeten gelden, omdat hij het wat cru vond zo’n dier onder de ruiter vandaan te schieten.

Dat is inderdaad wat cru en ik stel een compromis voor. We stellen een huisdieren- of eigenarenmepper aan. Een gemiddelde gemeente-ambtenaar kost 65 euro per uur en per dag dus zo’n 500 euro. Indien hij een hond, kat of paard betrapt zonder eigenaar schiet hij deze ter plekke af. Dat geeft even wat commotie, maar dat houdt vanzelf een keer op. Is de eigenaar er bij, dan krijgt deze een boete van 500 euro en opdracht de berg terstond op te ruimen. Verdient zichzelf terug.
Totdat het zover is denk ik er sterk over beide kinderen aan een korte lijn te doen, zodat ik ze op tijd kan corrigeren.

Frank van Rijk.


Hink, stap, sprong in de auto.


De wekelijkse nieuwsbrief ZonnigWindstil Naar volgende bericht