WIJDEMEERSE WEBKRANT
Optreden permanente Bewoning?
Loosdrecht, do 28 december 2006

Wim van Oudheusden stelt de vraag of opgetreden moet worden tegen De Driesprong. Dit naar aanleiding van de sloop van Najade.

Wim van Oudheusden was tot de herindeling fractievoorzitter van de PvdA fractie in Loosdrecht. In die rol was hij al in 2001 zeer kritisch over permanente bewoning. Daarna werd hij statenlid in Noord-Holland in de nu nog lopende zittingsperiode. Op 1 november van dit jaar stapte hij uit de staten van Noord-Holland.

ingezonden brief

In de politiek moet je over een lange adem beschikken! Na vele jaren komt er dan eindelijk een eind aan het drama Najade.

Een project, dat als afgeleide van het eveneens omstreden plan Driesprong wederom tot oneigenlijk gebruik leidde van het begrip hotelappartementen.
Een truc, die de slimme eigenaar van de Driesprong geen windeieren legde, maar hier spaak liep.

De vraag is, waar in Wijdemeren deze truc om illegaal permanent bewonen te omzeilen nog vaker lukte. Welke politicus pakt dit op?

Destijds scheelde het maar een haartje of de PvdA-fractie had een rechtszaak begonnen tegen de onverteerbare praktijken van de bij de Driesprong betrokken makelaar, die volgens juristen de spelregels qua adverteren overtrad en permanent bewonen van zogenaamde hotelkamers..... openlijk in haar advertenties publiceerde dwars tegen wet- en regelgeving in. Vraag is zeker nu Najade gesloopt gaat worden of dit met terugwerkende kracht ook niet van toepassing zou kunnen worden verklaard voor de luxe - m.i wederrechtelijk permanent bewoonde hotelkamers/appartementen tegen dikke prijzen.
Dat het een paar lieve duiten kost om daar een kamer te boeken bleek toen een ex-asielzoeker hiermee fraudeerde.

Is het wel goed gegaan, dat elke overnachting in dit hotel (?) is geregistreerd? En hebben/hadden de al dan niet tijdelijke vakantie vierende bewoners wel een ander officieel huisadres , aantoonbaar en al volgens de verplichte  hotelovernachtingsregistratie? Hoe lang mag hier achtereen gewoond worden volgens de lokale regels? Is dat aantoonbaar nooit overschreden, of is hier toch -wat ik vrees- sprake van een oneigenlijk gebruik van de wetten waarbij hotelkamers ineens hotelappartementen werden genoemd en B&W daar al dan niet oogluikend toekeek, omdat het een prominent lid van een collegepartij betrof?

Wie het weet mag het zeggen. 

Wim van Oudheusden
Loosdrecht

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief