--- ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


PvdA over vakantiehuizen

Loosdrecht, 3 oktober 2001. Wim van Oudheusden, fractievoorzitter van de PvdA in Loosdrecht heeft een ingezonden brief naar de media gestuurd. Zowel in de Wie Wat Waar als in de Gooi stond de brief afgedrukt. De brief gaat over de discussie over de permanent bewoonde vakantiehuizen in Loosdrecht.

Hij begint met Dorpsbelangen Loosdrecht het verwijt te maken dat deze partij eerder heeft voorgesteld de wet soepel toe te passen en koppelt daar de permanente bewoning van Gerard Torsing in een zomerhuis aan. Gerard is lid van Dorpsbelangen Loosdrecht.

Ook de VVD moet het ontgelden. De VVD is tegen permanente bewoning schrijft hij, maar één van de fractieleden schijnt zelf permanent in een vakantiewoning in Garderen te wonen, waar dat ook niet mag. Volgens de PvdA Loosdrecht kan dit raadslid geen raadslid blijven. Ok schrijft Wim van Oudheusden dat een ander VVD raadslid een bijgebouw in een natuurgebied bezit dat ook permanent bewoond wordt.

Tenslotte haalt hij de makelaar aan die valse voorlichting zou geven over het nieuwe appartementencomplex De Driesprong. Ook hier gaat het om, weliswaar zeer dure, vakantiewoningen die niet permanent bewoond mogen worden. Wim van Oudheusden kondigt verdere stappen aan, onder andere bij de Reclame Code Commissie.

Hij pleit voor scherpe controle en handhaving van het beleid inzake vakantiewoningen.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...