... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


PvdA Loosdrecht: Driesprong?

Loosdrecht, 23 juli 2001. Op de driesprong bij de waterleidingplas in Loosdrecht is het restaurant "De Driesprong" gesloopt en is er een hotelappartementengebouw verrezen.

Wim van Oudheusden, fractievoorzitter van de PvdA in Loosdrecht, heeft schriftelijke vragen gesteld aan het College van B&W over dit complex. De gemeente wil op die plaats geen permanente bewoning. Toch staan er advertenties (ook op internet) waarin zo'n appartement voor anderhalf miljoen gulden wordt aangeboden. In de advertentie staat dat er geen beperkingen aan de verblijfsduur worden gesteld, maar dat de koper wel elders een ander hoofdverblijf moet hebben.

De PvdA is faliekant tegen het permanent bewonen van vakantiehuizen en recereatiewoningen met een zogenaamd postadres waar de bewoner in kwestie op papier woont. Ook uit recreatief oogpunt is van Oudheusden tegen permamente bewoning, bovendien denkt hij dat de gemeente op die manier belastingopbrengsten mis loopt.

Hij vraagt het College de zaak te onderzoeken en te handhaven indien blijkt dat er inderdaad tegen de regels en de afspraken gehandeld wordt.

Eigenaar Colin Gelevert van "De Driesprong" ziet dat anders. Hij vindt dat permanente bewoning nu eenmaal permanente bewoning is en dat daarvan geen sprake is als de bewoner elders staat ingeschreven, al is het bij je moeder in Loosdrecht.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...