Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Sloop Najade kost € 25-30K

Wijdemeren, 26 november 2005

Omdat het bouwplan Najade in Oud-Loosdrecht geen genade kon vinden in de ogen van de Raad van State, moeten de casco's gesloopt worden. En de gemeente betaalt, omdat de bouwer failliet is.


De casco's die dar al jaren staan aan de Oud-Loosdrechtsedijk,
zonder dat er iets gebeurt.

Lange Voorgeschiedenis.

Aan de sloop gaat een lang verhaal vooraf. Op 27 januari van 2004 verleende het college van B&W een bouwvergunning voor 14 hotelappartementen bij Najade. Half maart 2004 sprak de rechter , gehoord de bezwaren van o.a. De Uitkijk, uit dat de afgegeven bouwvergunning ongeldig was. In april 2004 startten de toekomstige eigenaren van de appartementen op hun beurt een procedure om de bouw wel mogelijk te maken. Op 23 september 2004 trok het college de bouwvergunning weer in , nadat de commissie bezwaarschriften had geconcludeerd dat de appartementen permanent bewoond zouden worden, hetgeen niet toegestaan is volgens het bestemmingsplan. Intussen ontspon zich rond het bouwplan een mistig spel dat door Kim Verbon in de G&E van 6 april vorig jaar beschreven werd. Het project werd doorverkocht voor en projectontwikkelaar HINO ging failliet. Op 28 oktober van dit jaar maakte de gemeente bekend dat de appartementen gesloopt zullen worden op kosten van de gemeente.

Sloop kost gemeente ca. 30.000 euro.

Het college heeft offertes opgevraagd voor de sloop. Die variëren tussen 25 en 30.000 euro. Wethouder Wim Neef denkt overigens dat de kosten van de sloop uiteindelijk hoger zullen uitkomen. Er loopt wiliswaar nog een procedure tegen de voorgenomen sloop van de appartementen, die in januari tot een uitspraak moet leiden, maar de wethouder verwacht dat die geen verandering zal brengen in het voornemen om te slopen. De werkelijke sloop zou dan in februari zijn beslag kunnen krijgen.

De wethouder hoopt er heimelijk op dat er alsnog een bouwvergunning verleend zou kunnen worden, maar dan moeten de appartementen echt een hotelfunctie krijgen. De twee appartementen direct aan de Dijk zullen in ieder geval gesloopt worden, omdat die het, uiterst schaarse, zicht op de plassen belemmeren.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Windstil Naar volgende bericht