Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Commotie over Interview

Wijdemeren, 31 maart 2005. Freek Visser (CDA) en Kees Bosdijk (PvdA) hebben een boze brief aan het college gestuurd over een interview met wethouder Yvonne Siemons.


Freek Visser (CDA)


Kees Bosdijk (PvdA)


Wethouder Yvonne Siemons (DBL)

Dorpsdebat

In het interview, dat wethouder Yvonne Siemons (DBL) afgelopen zaterdag aan de G&E gaf, sprak zij over het dorpscentrum Loosdrecht. In het stuk liet zij haar gedachten gaan over hoe het nu verder moet met het dorpscentrum. Zij verklaarde o.a. dat de "golvende" pier er niet zal komen en dat er een dorpsdebat zou moeten komen.

De beide raadsleden van twee van de drie partijen waarop de coalitie steunt (CDA, PvdA en DBL) zijn boos omdat binnen de coalitie is afgesproken dat alleen burgemeester Don Bijl naar buiten treedt als het over het dorpscentrum gaat. Zij vinden dan ook dat de wethouder haar boekje is te buiten gegaan en stuurden een brief op poten naar het college. Kees Bosdijk gaat in de krant van vandaag tegenover Simone Stevens nog een stuk verder en zegt wethouder Siemons enigszins de wacht aan. Bosdijk: "We hebben haar een paar maanden geleden ook al aangesproken op de manier waarop ze met de ondernemers omging. Dat leek wel een theekransje. Dit is de zoveelste druppel."

Conform Collegebeleid


Burgemeester Don Bijl

Burgemeester Don Bijl tilt niet zo zwaar aan het interview dat Siemons aan de G&E gaf. Hij stelt dat de inhoud conform het collegestandpunt is. Simone Stevens tekent in de G&E uit zijn mond op dat er binnen het college overleg is gevoerd over het interview. Wel was het voor Bijl nieuw dat de wethouder kwam met het idee voor een dorpsdebat.

Niet collegiaal

Gert Zagt, fractievoorzitter van DBL, is niet te spreken over de toon die in de brief wordt aangeslagen. Hij vindt die "niet erg collegiaal". Bovendien vindt hij dat Visser en Bosdijk in hun brief de discussie in de commissievergadering van vorige week over het dorpscentrum onjuist weergeven. Over het woordvoerderschap van burgemeester Don Bijl zegt hij dat dat in afwezigheid van Bijl door Siemons wordt waargenomen, waarmee hij impliceert dat het niet onjuist is dat Siemons het interview gaf.


De fractievoorzitters van de coalitiepartijen.
V.l.n.r.: Lia Moote (PvdA), Betske van Henten (CDA) en Gert Zagt (DBL).

Gert Zagt zal contact opnemen met de fractievoorzitters van de beide coalitiepartners en hen om opheldering vragen. Als alles wat in de brief staat conform het standpunt van de beide fracties is, dan is dat anders dan wat de beide partijen in de commissievergadering van vorige week woensdag neerlegden en lijkt er een probleem te bestaan.


De wekelijkse nieuwsbrief ZonnigMatige wind12 Naar volgende bericht