Rik Jungmann

Rik Jungmann

Persbericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

29 Mei: 17e Drie Dorpen Loop

Kortenhoef, 31 maart 2005. Eind mei kan er weer hardgelopen worden in Kortenhoef. Voor de zeventiende keer start de Heijligers Drie Dorpen Loop.


9 mei 2002

De naam van de loop is aangepast. Zoals tegenwoordig de voetbalcompetitie de naam van de sponsor heeft gekregen, zo heet de loop tegenwoordig ook de Heijligers Drie Dorpen Loop. Heijligers is de bouwonderneming die de nieuwbouw aan de Zuidsingel verzorgt.

Persbericht

HEILIJGERS DRIE DORPEN LOOP

De 17e editie van de Heilijgers Drie Dorpen Loop wordt gehouden op zondag 29 mei. Het is de eerste keer dat de traditionele prestatieloop door Kortenhoef, ’s-Graveland en Ankeveen niet op Hemelvaartsdag wordt gehouden.

De afstanden zijn 3, 7, 12 en 21 km. en de starttijd is om 13.00 uur voor alle afstanden. Start en finish zijn bij sporthal De Fuik aan de Zuidsingel in Kortenhoef, waar ruime kleed- en douchegelegenheid aanwezig is, ook kunt u gebruik maken van sportmasseurs. Het inschrijfgeld bedraagt 3 euro voor de drie km. en 5 euro voor de overige afstanden. Alle deelnemers kunnen rekenen op een leuke herinnering.

Parcours

De Heilijgers Drie Dorpen Loop wordt afgelegd over de openbare weg, waarvan grote delen ook op fietspaden. Het loopparcours wordt zoveel mogelijk vrijgehouden van het verkeer, maar omdat de organisatie heeft gekozen voor een langere route (in plaats van enkele rondjes) is het niet mogelijk om overal het verkeer te weren. Wel verlenen ongeveer 50 verkeersregelaars en de politie medewerking, waardoor de deelnemers nauwelijks hinder ondervinden van het verkeer.
Na de start komen alle deelnemers nog eenmaal langs het start/ finishdoek ( na ruim 2 km.) zodat de supporters hun favorieten nog een keer aan zich voorbij zien komen.

De lopers aan de drie kilometer eindigen dus snel na deze doorkomst, de andere afstanden leggen hun ronde via Ankeveen af voordat ze bij de finish aankomen. De 12 en 21 km. lopen via brede polderwegen in Kortenhoef naar de dorpskern van – het bij veel schaatsers bekende – Ankeveen. Vanuit Ankeveen , oftewel het ‘Dokkum’ van de Drie Dorpen Loop, wordt via ’s-Graveland de route naar de finish ingeslagen. In Kortenhoef gaan de lopers van de halve marathon weer terug naar Ankeveen ( ongeveer 9 km.) om de weg voor een tweede keer af te leggen.

U kunt zich inschrijven via de website van de Heijligers Drie Dorpen Loop. U kunt ook bellen naar 035- 656 4901.

Met vriendelijke groet,

André Janmaat ( voorzitter werkgroep)


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktMatige wind11º Naar volgende bericht