Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

RvS wijst weer bestem.plan af

Nederhorst den Berg, 8 april 2005. Wijdemeren en Noord-Holland keurden de bouw van een woning achter de voormalige wasserij N. Lamme goed. De Raad van State gaf buurvrouw M. Vendrig gelijk. Het mag niet.

De laatste tijd vindt de gemeente Wijdemeren nogal eens de Raad van State op haar weg. Het opvallendst waren het Dorpscentrum Loosdrecht, het appartementencomplex Najade en het Dode Eind (Krakeelakker) in Kortenhoef. Ook nu blijkt dat de gemeente en de provincie Noord-Holland het bestemmingsplan voor de bouw van een woning achter de voormalige wasserij aan de Dammerweg volgens de Raad van State ten onrechte hebben goedgekeurd.

Lamme wilde van de voormalige dienstwoning van de (leegstaande) wasserij een mooie dienstwoning maken. En hij wilde een nieuwe woning achter de voormalige wasserij bouwen. Ook zou hij plannen hebben om de wasserij te slopen en er acht koopappartementen te bouwen. Dierenarts Vendrig, achter wiens woning de dienstwoning ligt, was van mening dat gemeente en provincie meewerkten aan illegale woningbouw. Zij kreeg daarin gelijk van de Raad van State.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolktHalf bewolktWindstil11 Naar volgende bericht