Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Scouting mag naar Flits

Loosdrecht, 5 april 2005. Wethouder Siemons heeft de scouting een tijdelijk gebouw op een grasveld bij de Flits aangeboden. De scouts beraden zich nog.

Er wordt al heel lang door de gemeente gesproken met de scouts. Vorig jaar op 18 mei was er al sprake van een (tijdelijk) gebouw aan de Flits. Er was een ander gebouw nodig nadat op 14 december 2003 was geconstateerd dat de bestaande gebouwen onveilig waren en gesloten werden. Op 6 juni 2003 had voorzitter Ruurt Stapel van de scouts trouwens geconstateerd dat de gemeente het gebouw van de scouts (en hun eigendom) op de te verkopen gebouwen had geplaatst. Januari vorig jaar drong Stapel wederom in de G&E aan op de realisatie van n gebouw.


Het smalle gebouwtje van de Zuiderkruis scouting in Loosdrecht.
Op de achtergrond de deuren van de naastgelegen brandweerkazerne.

Vandaag staat in de Gooi dat er een aanbod van de gemeente ligt om bij de Flits een tijdelijk gebouw te realiseren voor een periode van circa vijf jaar. Het nieuwe gebouw komt dan in de plaats van twee gebouwen. En daarvan aan de Laan van Eikenrode is al gesloopt. Het andere staat tegenover het voormalige gemeentehuis. In dat gebouw zijn de oudere zeeverkenners gehuisvest. Ook dat gebouw zal gesloopt worden.

Voorzitter Ruurt Stapel is er nog niet uit. Hij wil voldoende ruimte om het nieuwe gebouw.  Ook wil hij zijn eisen stellen voor de verhuizing. Half april wordt er verder gepraat.

Volgens wethouder Yvonne Siemons ligt de zaak vrij simpel. Op het terrein aan de Flits komen geen andere activiteiten. Bovendien, zo stelt zij, zijn er niet zoveel nieuwe leden van de scouting waardoor een oplossing met een tijdelijk gebouw goed kan.

Update 6 april 2005, 22.11:

Even een korte reactie op het bericht over het nieuwe scoutinggebouw. Er schijnt in de pers een hardnekkig misverstand te bestaan over de juiste locatie van dit gebouw.
Dit gebouw komt niet aan de Flits te staan, maar in het weiland aan de Tjalk tussen de Schakel en de Nieuw Loosdrechtsedijk.

Met vriendelijke groet,
Tineke Franssen
Dorpsbelangen Loosdrecht


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolktWindstil15 Naar volgende bericht