... ...

Rik Jungmann

Douwe van Essen

Kim Verbon/Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Scouting Loosdrecht naar Flits

Loosdrecht, 18 mei 2004. Eind december vorig  jaar werd bekend dat het gebouw van Scouting Loosdrecht vanwege onveiligheid dicht moest. De gemeente heeft nu een grasveld in Nieuw Loosdrecht, bij de Flits, aangewezen als plek voor een nieuw gebouw.


Ruurt Stapel, voorzitter Zuiderkruisgroep.

Om het gebouw op die plek neer te kunnen zetten is wel een bestemmingswijziging nodig. Het zou dus kunnen dat omwonenden roet in het eten gooien. Bovendien duurt zo'n bestemmingswijziging een flinke tijd.

Ruurt Stapel, voorzitter van de Zuiderkruisgroep, waar ook Scouting Loosdrecht bij hoort, wil samen met de ouders in de weer om het gebouw te realiseren. De gemeente draagt geen geld bij, dus de Scouting moet zelf de gelden bijeensprokkelen.

Stapel wil toch proberen op korte termijn al een soort behuizing neer te zetten op het aangewezen terrein, omdat de bestemmingsprocedure hem te lang duurt.

In juni vorig jaar kwam de vreemde situatie aan het licht dat de grond waar het oude gebouw van de Scouting op stond van de gemeente was, maar het gebouw van de Scouts zelf. Bij vergissing had de gemeente het gebouw op een lijst met te verkopen objecten gezet.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page ZonnigWindstil22 Naar volgende bericht