... ...

Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Zagt en Brugchelen

Wijdemeren, 13 mei 2004. Gert Zagt (DBL) heeft sterk de indruk dat het college zich niet heeft gehouden aan het raadsbesluit van 27 juni 2002. Daarin staat dat Brugchelen/Oudergaard het gebouw mag blijven gebruiken tot 1 januari 2006. In de kadernota, die vanavond behandeld werd staat dat het college die termijn heeft verlengd tot 1 februari 2007.


Gert Zagt (DBL)

Volgens Zagt heeft het college hiermee een kans voorbij laten gaan om zonder problemen te kunnen kiezen voor een definitieve huisvesting in het huidige "tijdelijke" gemeentehuis aan de Rading 1 in Hilversum. Hij verweet het college geen gebruik te hebben gemaakt van de ontstane situatie en het openbreken van de afspraken en/of contracten om ruimte en tijd te winnen in afwachting van het besluit waar de definitieve huisvesting van de gemeente komt.

Het college raakte door de citaten van Gert Zagt in verwarring. Geen van de collegeleden had in eerste instantie een antwoord of wilde reageren. Ook de andere fracties wilden nog een keer van hem horen wat zijn punt was. Toen het college zich hernomen had gaf het antwoord op een hele andere vraag. Wethouder Ties Hagen verklaarde dat er sprake was geweest om kantoorruimte in het gemeentehuis van 's-Graveland aan Brugchelen te verhuren en om verplaatsbare cabines (p.rto.cab.ns) te plaatsen, maar dat deze vraag inmiddels weer over was gewaaid.

Omdat het inmiddels al rond twaalf uur was en tegen het einde van de vergadering liet Zagt het er voor het moment bij zitten, maar voorspelde er zeker op terug te komen.

In de aanloop naar de aankoop van Brugchelen was DBL zeer fel tegen die aankoop, hetgeen tot flinke krantenartikelen leidde.

Bij de stemming over het voorstel tot aankoop van Brugchelen waren DBL en de VVD tegen.


De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .
Naar de home-page BewolktMatige wind15 Naar volgende bericht