WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Vragen? CDA: Geen vragen!
Wijdemeren, za 22 oktober 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Geen enkele vraag van het CDA over de begroting 2017. Dat is heel raar, vindt Cor Koster. Controleert het CDA het college nog wel? Of is een boerenkoolmaaltijd wel genoeg politiek?

(Ter info: Het CDA is met zeven zetels verreweg de grootste partij in een raad met negentien zetels en is het grootste collegesmaldeel met twee van de vier wethouderszetels. Red. WWK.)

Cor Koster

Vragen? Geen vragen!

In dit jaargetijde kan ik me altijd verheugen op de behandeling van de begroting van de gemeente Wijdemeren. Ook dit jaar is het weer een lijvig boekwerk geworden met 176 pagina's plannen voor het volgend jaar voor bestuur en burger, veiligheid, openbare ruimte, sociaal domein, werk en inkomen, natuur en milieu, alsmede ruimtelijke ontwikkeling. Boeiende lectuur, die echter natuurlijk heel veel vragen oproept.

Zo'n begroting wordt ingediend door het college bij de gemeenteraad. Die mag daar dan allerlei dingen van vinden. Aanstaande dinsdag spreekt men erover in de commissie Bestuur en Middelen. Om de zaak enigszins gecoördineerd te laten verlopen, hebben alle fracties de gelegenheid gehad om schriftelijke vragen in te dienen, waarop het college vervolgens een antwoord gegeven heeft. Ik lees de begroting en die vragen en antwoorden altijd met grote belangstelling door. Niet alleen omdat ze aangeven hoe de gemeente met ons geld omgaat, maar ook wat voor de verschillende politieke partijen belangrijk is. Voorts geeft het een indicatie van hoe de raad zijn controlerende taak uitoefent.

De Lokale Partij twitterde het aantal vragen dat elke fractie ingeleverd heeft. Daaruit blijkt dat het CDA, met 7 raadsleden de grootste partij, geen enkele vraag had. Men laat het college z'n gang gaan, want, vindt men, twee van de wethouders zijn immers CDA'ers, dus dat zit wel goed.

Hetzelfde bleek uit de opmerkingen gemaakt bij de behandeling van de Programmaverantwoording en Jaarrekening 2015 op 29 september j.l. Het CDA had alleen maar lof voor het college. "Chapeau", riep Jan Willem Nienhuis, net zoals hij dat het jaar ervoor deed, ook nu weer volkomen ten onrechte.

Ik begin me zorgen te maken over het CDA in onze gemeente. 't Is een gezellige groep mensen, met leuke activiteiten (boerenkoolmaaltijden, koffiedrinken tegen de eenzaamheid enz.), maar verwacht niet van het CDA dat ze veel werk maken van hun controlerende taak.

Cor Koster
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
Cor Koster
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief