WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bibliotheek maakt je Rijker
Nieuw Loosdrecht, vr 21 oktober 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Eind oktober gaat de landelijke reclamecampagne voor de Bibliotheek van start. In heel Nederland wordt op grote schaal promotie gemaakt voor de Bibliotheek.

persbericht

Campagne De Bibliotheek maakt je rijker van start

Eind oktober gaat de landelijke reclamecampagne voor de Bibliotheek van start. In heel Nederland wordt op grote schaal promotie gemaakt voor de Bibliotheek als plek waar elke Nederlander terecht kan om te werken aan zijn persoonlijke ontwikkeling. De campagne is een initiatief van de Vereniging voor Openbare Bibliotheken en wordt lokaal ondersteund door Bibliotheek Gooi en mee. Het motto van de campagne is: de Bibliotheek maakt je rijker.

De campagne is erop gericht om Nederlanders te laten zien dat de Bibliotheek heel veel meer biedt dan alleen het uitlenen van boeken. Wat veel mensen niet weten is dat er in de Bibliotheek een zeer groot aanbod is van cursussen, trainingen, bijeenkomsten en interessante activiteiten.

Wil je Nederlands leren spreken en schrijven, of juist Spaans? Een cursus volgen om je digitale vaardigheden te vergroten? Hulp bij het invullen van je belastingformulieren, leestips voor je kind, de werking van een 3D printen leren kennen of heb je juridische vragen? Het kan allemaal in de Bibliotheek van nu!

Marian Buvelot, directeur van Bibliotheek Gooi en meer is enthousiast over het rijke aanbod van de bibliotheek: "Als Bibliotheek zijn wij met veel enthousiaste collega’s al langer bezig ons aanbod te vergroten. Naast de uitgebreide collectie boeken en andere materialen bieden wij de inwoners van Eemnes, Gooise Meren, Weesp en Wijdemeren fijne plekken om te vertoeven, zich te ontspannen, maar juist ook om zichzelf te ontwikkelen. Er is zoveel te doen, voor iedereen! We hopen dat de campagne bijdraagt aan een positief imago, want de Bibliotheek maakt je rijker!”

Bibliotheken zijn van oudsher laagdrempelige publieke organisaties, vaak in het centrum van een stad of dorp. Het doel is om iedereen volwaardig en zelfstandig aan de samenleving te laten deelnemen. Daarnaast wil de Bibliotheek een 'third place' bieden voor een ieder die wil ontspannen en die een moment van rust ('time-out') zoekt om informatie in wat voor vorm dan ook tot zich te nemen.

Ontspannen, Ontmoeten, Ontwikkelen en Ontdekken vormen daarbij de kernbegrippen. De Bibliotheek is daarmee een speeltuin van kennis, prikkeling en ervaring voor ieder individu.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief