WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Begroting: Lees mee met DLP!
Wijdemeren, vr 21 oktober 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Alette Zandbergen en Gert Zagt (DLP) bereiden zich voor op de behandeling van de begroting 2017 in de gemeenteraad op 8 november om 14.30. Meelezen kan ook.


Gert Zagt (fractievoorzitter DLP)

Alette Zandbergen (raadslid DLP)

ingezonden bericht

Echt waar !!! Niet zo saai als het klinkt

Programmabegroting, taaie saaie kost denken velen. Echter, het is minder saai dan u denkt. Er staat in wat de gemeente de komende jaren wil bereiken, hoe ze dat gaat aanpakken en wat het gaat kosten.

Oké een document van ca 200 pagina’s met ook een batterij aan cijfers klinkt niet echt als een bestseller, maar het bevat gelukkig ook korte duidelijke tekstjes met de plannen. Blader er voor de aardigheid maar eens door. Kan gewoon kriskras, dan krijgt u echt een aardige indruk van waar u als burger nu zoal voor betaalt. Programmabegroting 2017-2020, klik hier.

Technische behandeling

Tot afgelopen maandag konden de fracties hun (technische) vragen over deze begroting indienen en vrijdag komen de antwoorden beschikbaar per mail. Dinsdag aanstaande praten we daar verder over. Een technische behandeling van de begroting noemen ze dat en dat is allemaal openbaar. U bent welkom om daarbij aanwezig te zijn en te luisteren welke verduidelijkingen de partijen graag zien.

Een kijkje in onze keuken

Klik hier voor de vragen die De Lokale Partij heeft ingediend. Wij hebben bij de voorbereiding hiervan ook plezier gehad van de inbreng van diverse burgers die met ons hebben meegelezen en meegedacht. Dank daarvoor! Scroll er gerust eens doorheen.

Wij kijken niet alleen uit naar de antwoorden, maar ook naar de vragen die de andere partijen hebben over deze begroting.

Algemene Beschouwingen

Een finale klap gaat het dinsdag 8 november krijgen. Vanaf 14:30 starten de algemene beschouwingen. Oftewel, elke partij houdt een praatje over wat ze belangrijk vinden en waar het naar toe zou moeten. Na het avondeten gaan we die dag verder en wordt er gesproken over hoe de begroting precies vastgesteld gaat worden. Partijen proberen dan natuurlijk nog wat eigen sausjes over de begroting te gieten in de hoop dat die via moties en amendementen worden aangenomen. U bent deze dag wederom welkom. Beetje zitvlees helpt. Het wordt zeker een dag met veel inhoud en standpunten.

Zou u volgend jaar ook eens actief willen meelezen en meedenken over welke vragen een Programmabegroting oproept? Of nu al over onderwerpen willen meelezen? Mail ons dan even (meelezen@DeLokalePartij.org)

Gert Zagt & Alette Zandbergen

De Lokale Partij 

 

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
Douwe van Essen
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief