WIJDEMEERSE WEBKRANT
Ergernis over DLP
Kortenhoef, wo 20 januari 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Douwe van Essen ergert zich zeer aan de manier van politiek bedrijven van DLP en de aanmatigende reacties van die partij in de WWK. Hij schreef een open brief aan Gert Zagt.


Gert Zagt (DLP)

ingezonden brief

Open brief aan Gert Zagt, fractievoorzitter van DLP,

Beste Gert,

Je laatste reactie in de WWK deed voor mij de emmer overlopen. Aanmatigend, arrogant en onbegrijpelijk. En dan ben ik nog een insider. Wat moet een gewone burger (je doelgroep!) hier nu van denken?

Sinds de dramatische verkiezingsnederlaag van DB ben je compleet veranderd. En dat is jammer, heel jammer, want zo kennen we je niet. Tijdens het landjepik- en bloembakkendebacle zag zo'n beetje iedereen de verkiezingsnederlaag van mijlenver aankomen, maar jij niet Gert. Na de verkiezingen bleek het kwartje nog steeds niet te zijn gevallen, want iedereen kreeg de schuld, en weer lag het niet  aan jou.

Die houding is sindsdien niet veranderd. De schok van die dramatische nederlaag ben je blijkbaar niet meer te boven gekomen. In plaats van je na dat pak slaag enigszins bescheiden op te stellen ben je juist eisen gaan stellen. Je hebt daarmee niet alleen jezelf maar bovenal je toch al zo gedecimeerde partij  benadeeld, want coalitie-deelname zat er op die manier natuurlijk niet meer in.

Nog erger heb je het gemaakt door binnen DB je eisen zo hoog op te schroeven dat er geen houden meer aan was en de zoveelste afscheiding in de raad van Wijdemeren een feit was. Een nieuwe partij was geboren, De Lokale Partij. De Loosdrechtse Partij denk ik in gedachten altijd. Lokaal betekent immers 'plaatselijk' en zo opereren jullie ook. Veel Loosdrechts belang, achter drollen bij het huis van je collega aan hollen en je vreselijk druk maken over het voluit schrijven van jullie partijnaam en het gebruik van jullie logo. Blijkbaar vinden jullie zelf dat DLP weinig voorstelt, anders hoefde je je daar niet zo druk over te maken.

Kortom, tijd om volwassen te worden. Daar hoort ook bij dat je je dient te realiseren dat jullie niet bepalen wat er in de pers komt en ook in de commissies en de gemeenteraad ophouden met zeuren over punten, komma's en schrijfwijze van de naam van je partij. Ik zou zo zeggen, probeer dat eens bij een ander medium dan de WWK, dan weet je zeker dat je nul op het rekest krijgt. In Rik Jungmann vind je een zeer soepele hoofredacteur die iedereen heel ver tegemoet komt. Maar jullie laatste schrijfsel was toch echt een brug te ver!

Met vriendelijke groet,

Douwe van Essen
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
Douwe van Essen
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief