WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nieuwtje viel Verkeerd
Loosdrecht, zo 17 januari 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Gert Zagt van De Lokale Partij is niet tevreden met de wijze waarop wij een nieuwtje signaleerden, te weten een debat in de raad dat zich deels ook via Twitter afspeelde.

ingezonden brief

Geachte heer Jungmann, beste Rik,

U popelt natuurlijk om een reactie op het bericht 'Burgemeester: Gelooft u mij?', te ontvangen.

Laat ik beginnen te zeggen dat Alette Zandbergen van De Lokale Partij (graag voluit geschreven) op ONS twitteraccount veelal verslag doet van allerlei gebeurtenissen. Veelal, want zij is niet de enige. En dat geheel in lijn met ONZE eigen visie. Namelijk die van De Lokale Partij. Bovendien was uw optie 1 -interrumperen- onmogelijk, want er is slechts één spreker per fractie toegestaan.

De burgemeester kwam wel opeens met een interruptie. Op zich onmogelijk voor een portefeuillehouder. Maar voorzitter Herman Veldhuisen liet dat toe. 'Op twitter stelt u de retorische vraag aan de mensen of zij de burgemeester geloven. Ik stel nu u de vraag of u de de burgemeester gelooft', aldus de burgemeester. Uiteraard antwoordde ik bevestigend.

Maar de vraag op Twitter luidde anders! Namelijk: 'Gelooft u dit als u dit leest?' En die vraag ging vergezeld van een tekstafbeelding! Die afbeelding laat u weg in uw verslag. Waarom? Die vraag is geen retorische vraag waarop je geen antwoord verwacht. Op de op twitter gestelde vraag kan ieder weldenkend mens ja of nee antwoorden na het lezen van de bijbehorende tekst. Wij halen graag de mening van de inwoners op.

Het was juist één van de grote punten in de discussie die avond. De haast. Maar ook op oproepen van andere fracties aan de burgemeester om te bevestigen dat die haast als doel heeft eigen Wijdemeerse verkiezingen in 2018 te voorkomen, kwam geen antwoord.

Voor mij geen pijnlijk moment. En zeker niet voor de partij. Het is een vraag heb ik gezegd. En: 'U hoort ook hier in de gemeenschap via de insprekers dat er grote vraagtekens zijn bij wat er gezegd wordt.' Telkens weer blijkt namelijk uit brieven en besluiten dat het er steviger staat dan hoe iets met veel woorden gezegd wordt. De Lokale Partij is van de inhoud en voor heldere communicatie.

Met vriendelijke groet,
Gert Zagt
Fractievoorzitter De Lokale Partij

Beste Fractievoorzitter van De Lokale Partij Wijdemeren, beste Gert,

Wij zullen berichten met een glimlach en "tongue in cheek" in het vervolg achterwege laten, althans, selectiever worden inzake het onderwerp van de lichtvoetige tekst. Het verschaft ons alleen maar veel werk, zo blijkt. Bovendien geërgerde tweets en ook nog eens veel typewerk als het een partij met een heel lange naam betreft. Van popelen is dus geen sprake.

Met hartelijke groeten, ook aan uw fractiegenote,

WWK

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief