WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
's-Graveland schaakt mee
's-Graveland, ma 18 januari 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Dit weekeinde is in Wijk aan Zee voor de zeventigste keer het grootste schaaktoernooi ter wereld, het Tata-steel toernooi, van start gegaan. Pieter Heijboer uit 's-Graveland doet mee.

ingezonden brief 17-1-2016

Ook dit jaar weer Tata-steel Chesstournament

Dit weekeinde is in Wijk aan zee voor de 70e keer het grootste schaaktoernooi ter wereld weer van start gegaan. Zelfs spelers met een rating onder de duizend komen van alle kanten van de wereld hun kansje wagen.

Op teletekst is vanaf pagina 691 de wereldtop te volgen. Hoewel die dit jaar niet compleet is. Zo ontbreekt bijvoorbeeld de Amerikaan Nakamura. Vind ik jammer, want hij ging een paar jaar terug op fraaie wijze onderuit tegen Magnus Carlson, de Noorse Wereldkampioen.

Ook Wijdemeren is vertegenwoordigd, met de 's-Gravelander Pieter Heijboer met een Fide-rating van 2099. Fide is de internationale schaakbond. Hij zal meedoen aan de 10-kamp.

Ook voor mensen die geïnteresseerd zijn in schaken is een dagje Wijk aan zee een belevenis op zich. Met lezingen, een kleine markt, toekijken bij de grootmeesters en wellicht even een strandwandeling is dit best goed toeven. Mocht je Wijk aan zee te ver vinden, dan kun je ook kiezen om een dagje Amsterdam of Utrecht te doen. De wereldtop speelt een dag in het spoorwegmuseum te Utrecht, en later nog in Nemo te Amsterdam.

Verdere gegevens kunt u vinden op www.Tatasteelchess.com. Het wordt weer een paar weekjes genieten. En wellicht steken we er nog iets van op.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief