WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Burgemeester: Gelooft u mij?
Loosdrecht, vr 15 januari 2016 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Alette Zandbergen (DLP) verzorgt de verslaggeving van de gemeenteraad op haar twitteraccount met haar geheel eigen visie op de gebeurtenissen. Dat ging even mis.

Op zeker moment verklaarde burgemeester Martijn Smit dat "er niet voorgesorteerd wordt op een fusie met Hilversum". Alette Zandbergen van De Lokale Partij kon op dat moment twee dingen doen.

  1. Zij had kunnen interumperen en verklaren dat zij een document had waaruit bleek dat de burgemeester in haar ogen de raad onjuist informeerde.
  2. Zij kon de commissievergadering laten voor wat hij was, er niet aan deelnemen en tweeten aan haar 135 volgers dat zij de burgemeester niet geloofde op zijn woord, vergezeld van een afbeelding van het documentje waarop zij haar waarneming baseerde.

Zij koos voor optie twee.

Toen gebeurde er iets volstrekt nieuws, een novum. Burgemeester Martijn Smit vroeg aan fractievoorzitter Gert Zagt (DLP) of die hem geloofde of niet. De enigszins verbijsterde fractievoorzitter zei dat hij de burgemeester geloofde. Hij zei nog net niet: "Hoezo dat?"

Welnu, burgemeester Smit had op dat zelfde moment de bijdrage van DLP via Twitter onder ogen gekregen, waarin werd opgeroepen om hem niet te geloven. Dus vroeg hij Gert Zagt om opheldering.

Een pijnlijk momentje voor De Lokale Partij. Een tweemansfractie waarvan het fractielid twittert dat de burgemeester niet geloofd moet worden en een fractievoorzitter die op hetzelfde moment zegt hem wel te geloven. Een scheurtje in de eensgezindheid van de ambitieuze nieuwkomer op het Wijdemeerse politieke toneel. Enige afstemming binnen de fractie kan dit soort pijnlijke momentjes mogelijk voorkomen.

In de commissie ging een afkeurend gemopper rond. "Hou toch eens op met dat getwitter!" :riep Ria Hennis (DB).

De Tweets van De Lokale Partij zijn hier te vinden.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief