WIJDEMEERSE WEBKRANT
DB wil verder met SWW
Wijdemeren, zo 20 september 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

In de raad wordt de brief besproken die aangeeft richting fusie met Hilversum te werken en het SWW verband losser te maken. DB schrok van deze brief en reageert.

Let op!

Over drie weken werkt onderstaande link in het stuk van DB niet meer als gevolg van het nieuwe beleid van de gemeente om na drie weken de gemeentelijke website op te schonen. Lees ook het WWK-artikel over Linkrot.

Dossier Herindeling

ing. brief

Boos Dorpsbelangen schrikt van brief B&W

In een Raadsbrief van 10 september wordt duidelijk dat de koers is ingezet om tot een fusie te komen met Hilversum. Het college van b en w doet daar niet geheimzinnig over. DorpsBelangen reageert ’kwaad en geschrokken’ op dit schrijven, dat donderdag 24 september onderdeel is van een agendapunt bij de raadsvergadering.

De fractie van DorpsBelangen eist in de komende raadsvergadering opheldering over de raadsbrief. ,,We zijn kwaad en geschrokken”, zegt Ria Hennis. ,, Kwaad omdat er zomaar van een eerder genomen raadsbesluit wordt afgeweken, geschrokken omdat ineens duidelijk wordt dat binnen een  paar jaar een fusie met Hilversum wordt nagestreefd. Zonder dat daar een raadsbesluit voor is genomen. Waarom die haast? Terwijl de samenwerking met Stichtse Vecht en Weesp goed verloopt. En waarom die ingrijpende koerswijziging? Iedereen weet dat een grote meerderheid van de inwoners van Wijdemeren dat helemaal niet wil.”

Wiet van den Brink, voorzitter van het bestuur van DorpsBelangen, wijst wat dat betreft op de eerder dit jaar gehouden enquête onder alle inwoners van de gemeente. ,,76% heeft zich uitgesproken voor zelfstandigheid van Wijdemeren. Daarvan is 64 % juist voor samenwerking met Stichtse Vecht en Weesp. Met de Raadsbrief wordt de bevolking keihard in de kou gezet.”

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief