WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Raadsinformatie en WWK-archief
Wijdemeren, di 27 oktober 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Het raadsinformatiesysteem van de gemeente is verhuisd. Een nieuw internetdadres en een nieuwe layout. Handig, maar niet voor de 167 links in ons archief die nu een 404 geven.

persbericht

Nieuw Raadsinformatiesysteem

Op 27 oktober vindt groot onderhoud plaats aan het raadsinformatiesysteem. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid. De huidige site van het raadsinformatiesysteem komt te vervallen. Voortaan treft u alle raadsinformatie (agenda's, stukken, verslagen en geluid) op het nieuwe Politiek Portaal wijdemeren.raadsinformatie.nl.

De gemeenteraad van Wijdemeren biedt al enkele jaren zijn raadsstukken digitaal aan. Op het raadsinformatiesysteem zijn de agenda's en onderliggende stukken te vinden vanaf 2007. De leverancier van het informatiesysteem (Notubiz) heeft op de achtergrond altijd alle digitale wensen van de raad kunnen waarmaken. Dit ging echter steeds moeizamer. Daarom heeft de leverancier besloten de raadsinformatiesystemen te moderniseren. Alle raadsinformatie wordt ondergebracht in één website: het politiek portaal.

Politiek Portaal

Het Politiek Portaal Wijdemeren biedt alle informatie onder één dak. Vanuit de kalender kunt u rechtstreeks naar de toekomstige agenda's, maar ook naar de uitgewerkte geluidsverslagen. Vanaf dinsdag 27 oktober zal de vertrouwde site met raadsinformatie niet meer toegankelijk zijn. Indien u in uw systemen rechtstreekse links heeft naar https://wijdemeren.notudoc.nl/cgi-bin/calendar.cgi zult u deze moeten aanpassen in https://wijdemeren.raadsinformatie.nl/

De verwachting is dat de nieuwe site op woensdag 28 oktober volledig in de lucht zal zijn. De griffie hervat dan het reguliere beheer en onderhoud, in de tussentijd ligt het beheer stil. Mocht u tegen problemen aanlopen, dan kunt u dit doorgeven door een mail te sturen naar de griffier: i.schutte@wijdemeren.nl.

Naschrift WWK

De aanpassing heeft ook gevolgen voor de WWK. In de WWK worden regelmatig documenten en agenda's genoemd in artikelen met een link naar het "oude" raadsinformatiesysteem. Wij zochten even op het woord "notudoc" in ons onovertroffen archief. Daar kwamen 167 links mee naar voren die verwijzen naar het oude systeem. De eerste keer kwamen vier notudoc links voor op 24 augustus 2012. De drie commissievergaderingen en de agenda van een extra vergadering over het al dan niet opheffen van het Plassenschap. Die links zijn nu helaas dood, net als die andere 163. Linkrot dus. (Hoewel..., probeer het maar met het stuk hierboven. U krijgt dan een Notubiz page met de oude inhoud. Zo lang als het duurt.)

Wij zullen zien of er (met hulp van de gemeente) een simpele vertaling te maken is van de oude naar de nieuwe link. Zo ja, dan brengen wij die aan. Zo nee, dan zie je maar weer hoe digitale archieven in één klap gedeeltelijk waardeloos kunnen worden, linkrot, een onderwerp waaraan wij onlangs aandacht schonken. De heer Spijkerman zal met ons mee voelen...

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
Site Wdm
foto
---
auteur
Site Wdm/RJ
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief