WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Reactie Bos Hacke
Nieuw Loosdrecht, ma 19 oktober 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

De Vrienden van het Bos van Hacke reageren op de bijdragen van Douwe van Essen en Daan van Rossum inzake de openstelling van Eikenrode.

Dossier Eikenrode

ingezonden brief

We voelen ons "vereerd". Vanuit Kortenhoef is de heer Douwe van Essen speciaal gekomen om .... te fotograferen. Hij schreef een ingezonden brief naar de Wijdemeerse Webkrant (zie foto). Voor de volledigheid delen we deze ook op onze fb-pagina.

Meneer van Essen geeft aan dat hij maar al te goed begrijpt waarom de eigenaar niet staat te trappelen om honden toe te laten....veel geld in gestopt, (privé-deel) prachtig gemaakt dus....

..dus logisch dat je dan lak hebt aan juridische afspraken??? Lijkt ons niet.

Voor het gemak wordt er (continue) voorbij gegaan aan het feit dat de huidige eigenaar wist wat hij kocht. Namelijk Eikenrode inclusief de last van de (gedeeltelijke) openbare toegankelijkheid. Een koop met lusten en lasten.
Een gunstige koop omdat aan een landgoed waar een last op zit, zoals die  van openbaarstelling, daar zit een ander (goedkoper) prijskaartje dan wanneer je het koopt zonder die last. Bovendien gelden ter compensatie van de "last" nog prachtige fiscale voordelen door de openbaarstellling.

De juridische afspraak, die de gemeente heeft gemaakt, voor de gemeenschap is klip en klaar. De gemeente heeft diverse keren bevestigd dat de buurt niet hoeft te vrezen dat de openbare toegankelijkheid beperkt wordt. Daar doet het inpompen van geld om het "prachtig" te maken, naar wij hopen geen afbreuk aan.

Dit alles neemt niet weg dat overlast van achtergelaten drollen zeker een ding is. Hondenpoep staat in de ergernissen-top-5 bij velen. Dit speelt niet alleen rond Eikenrode (vast ook in Kortenhoef).

Meneer van Essen dank voor de reukloze-fotocollage. Bij deze nogmaals onze oproep: "Mensen neem een zakje mee als u met uw 4-voeter op stap gaat. Drollen behoren opgeruimd te worden (zoals overal in onze gemeente)". Dit is geen nieuwe regel, stond altijd al in de APV.

Dat brengt me tot het laatste. Gemeente Wijdemeren wilt u aub de zakjes bijvullen conform de belofte van wethouder Reijn.


Het ingezonden stukje van de Heer van Rossum op uw site daarop hebben we via twitter onze reactie als volgt verwoord:
 
"Soms worden we echt heel stil van hoe het gaat��. Zullen we alle plekken waar honden lopen maar afsluiten?��opgelost��� 1)


Met vriendelijke groet,
De Vrienden van Het Bos van Hacke

1) De Apple-smileys in de tweet worden door Microsoft niet als zodanig herkend.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief