WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
38 Drollen in 7 Minuten
Nieuw Loosdrecht, do 15 oktober 2015 Afdrukken RSS feed van de WWK. Volg de WWK op Twitter Mail a Friend

Hoeveel foto's van hondendrollen kan iemand maken in zeven minuten? Douwe van Essen nam de proef op de som op Eikenrode. Achtendertig drollenfoto's in 7 minuten.

ingezonden brief

Op 26 juli was ik bij het landgoed Eikenrode in Nieuw-Loosdrecht om foto's te maken. De talloze hondendrollen kon je moeilijk over het hoofd zien, want je kon er letterllijk en figuurlijk niet omheen, zoveel waren het er, en over de volle lengte van het pad. En dat pad is lang, heel lang! Bij het maken van de foto's heb ik dus wel steeds geprobeerd om die vermaledijde drollen te ontwijken, maar vergeefs, zo bleek bij thuiskomst. Vervolgens heeft het me een stief half uurtje gekost om de beide schoenen en de automat van deze ongewenste en bepaald niet welriekende uitwerpselen te ontdoen.

Volgens de vrienden van Hacke zou een anoniem persoon de uitwerpselen van zijn of haar eigen hond opruimen en ook nog die van anderen. Te gek voor woorden natuurlijk. Je ruimt toch je eigen rotzooi gelijk op in plaats van je te verschuilen achter iemand die onbekend wenst te blijven. Heel begrijpelijk, want het is dan ook niet zijn of haar taak en bovendien ondoenlijk. Mijn ervaringen spreken boekdelen.

Dat was dus in juli. Na de commissievergadering toch nog maar eens de uitspraken van de omwonenden getoetst. Temeer daar het toch echt de bedoeling lijkt dat honden ook op het landgoed mogen komen, mits aangelijnd natuurlijk. Als je daar dan even rondloopt begrijp je maar al te goed waarom de heer Ockhuisen, eigenaar van het landgoed, niet staat te trappelen om die vriendelijke buurtbewoners met hun honden toe te laten. Die betichten hem ervan om de toegang tot het park te willen beperken. Misschien hebben ze daar juridisch gesproken wel een punt, maar neem het de man eens kwalijk! Heb je het allemaal met je eigen centen zo mooi laten opruimen en inrichten en dan moet je al die poepende en loslopende honden toelaten met hun baasjes die nog te beroerd zijn om die honden aan te lijnen of hun uitwerpselen gelijk op te ruimen.


Binnen 7 minuten 38 foto's van hondendrollen gemaakt!

Gistermiddag nam ik dus de proef op de som. En het resultaat was zoals verwacht, bedroevend. Alleen al op het pad naast Eikenrode maakte ik binnen 7 minuten 38 foto's van hondendrollen. Vers en minder vers. Dus ook heel lang al ook niet achteraf opgeruimd. En aangelijnde honden? Geen van de honden die daar met hun baasje liepen had een riem om.

Misschien moeten toch ook de omwonenden eerst maar eens de handen in eigen boezem steken en hun goede wil tonen. Goed voorbeeld doet immers goed volgen.

Douwe van Essen,
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
Douwe van Essen
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief