WIJDEMEERSE WEBKRANT
Klein leed: Poep in je huis
Kortenhoef, za 13 december 2008

Het hele huis of je auto onder de hondenpoep is niet leuk. Een vriendelijk verzoek aan onoplettende hondenbezitters.

Het is niet mijn gewoonte om een persoonlijke oproep te doen in de WWK. Nu moet het toch maar even, want dit is ongetwijfeld een wijder verspreid probleem.

Vriendelijk verzoek

Ik heb een vriendelijk verzoek aan hondenbezitters. Vooral die hondenbezitters die hun hond bij voorkeur uitlaten op het miniscule reepje gras langs de Zuidsingel, terwijl er aan de overkant van de straat een brede strook gras en een park is.

Regelmatig komt er een hondenliefhebber langs om zijn hond uit te laten. Hondlief doet een enorme bolus, terwijl baasje geduldig staat te wachten tot zijn hond klaar is. Veel hondenbezitters doen daarna wat er van hen verwacht mag worden. Zij halen een plastic zakje uit hun jaszak, pakken de versgedraaide bolus op en werpen hem in een vuilnisbak. Bravo.

Klaar? Wegwezen!

Er zijn ook andere baasjes. Die zijn blij als het warme kleinood door hun schat in het gras gedeponeerd is en vervolgen hun tocht verder, zonder op of om te kijken. Aan die baasjes heb ik een vriendelijk verzoek.


Je stapt uit je auto...

Je komt 's avonds thuis. Je stapt uit je auto. U begrijpt al wat er gebeurt. De volgende ochtend blijkt dat je de stront door het hele huis hebt gelopen, zonder dat je er erg in had. Van boven tot onder moet er gedweild worden om de boel schoon te krijgen. Op de voortuin moet de spuit om van de rotzooi af te komen. Uit het leven gegrepen. Diverse malen, de afgelopen tijd.

Pas op! Neem een grote stap!

Je stapt in je auto, zonder even heel goed op te letten en de gebruikelijke hink, stap, sprong te maken, om de drollen heen. Na enige minuten bereikt een penetrante lucht je neus. Ja hoor, de mat van je auto en de (profiel!)zolen van je schoenen, onder de hondenpoep. En dan heb ik het nog niet over de moeite die je hebt om de (klein)kinderen veilig je auto in en uit te loodsen. "Pas op! Nee, daar ligt hondenpoep! Hier kun je staan! Neem een grote stap over die drol daar heen."

Het zal duidelijk zijn wat mijn verzoek is. Laat uw hond ergens anders uit. Of nog veel beter. Ruim de drol na het draaien even op, zoals al die andere echte hondenliefhebbers ook doen.

Rik Jungmann
Kortenhoef

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
1 gr.
windkr. 4